úvod
homepage

Komentáře

článku: V Ostravě byla otevřena první restaurace Potrefená husa s novým designem

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

ad kvasnicové pivo, (Tomáš Semrád, 03.05.2006 07:27) celé vlákno | reagovat
Kvasnicové pivo podávané v hospodě "Na Verandách" se vyrábí v pivovaru Staropramen na Smíchově. Rozhodně to není v Ostravě. Nedovedu si představit, jak by kvasničák transportovali z Ostravy do Prahy, i vzhledem k jeho vytočenému množství by to bylo neekonomické (a to oni mají velmi dobře spočítáno) a i čerstvosti to je prakticky nereálné. Jinak kvasničák je pravidelně k dostání na jejich Pivních slavnostech.
ad Potrfená husa, (Tomáš Semrád, 02.05.2006 10:22) celé vlákno | reagovat
Restaurace typu Potrefená husa je jistě projekt chvályhodný, především z důvodů povýšení piva jako nápoje na určitou vyšší úroveň, jeho zlepšení v povědomí pivařů a vůbec, co se kultury pití piva týče obecně. Potud v pořádku.
Ale já sám raději budu vyhledávat hospůdky, které nejsou tak "in", kde mi pivko natočí klasický hostinský, kde mě nebudou otravovat "mraky" televizních obrazovek, prosvětlených log na stěnách, stropě a já nevím, kde všude (a to patřím k mladé generaci...). Kde se poctivě a adekvátně k tomu cenově i najím (to rozhodně nemohu o současných Potrefených husách v žádném případě říci). Pokud se v obyčejné hospodě o pivo dobře starají, vidět za sklem jejich sklep nemusím....V takových hospodách jako jsou Potrefené husy předpokládám, že je pivo kvalitně skladováno, kde jinde by mělo být (to bych vůbec nevyzdvihoval). A na zmíněné značky s výjimkou Lefe či Bele-Vue (které si v lahvi stejně mohu koupit dnes prakticky v každém hyper, super) dnes mohu narazit prakticky hojně v kdejakém větším městě.. A ještě nechápu jednu věc. Když je Ostravar v poslední době tak významně oceňován, proč ho Pivovary Staropramen nenabízejí ve všech svých značkových hospodách. Tím spíše tam!!!! Na Bráník dělají nekonečné televizní marketingové reklamní kampaně a pivo s velkým P ani ve svých, úrovní nejvyšších, restauracích nemaj na čepu...Vždyť přece každý pivovar se snaží své vlajkové lodě dostat mezi pivaře...Každý se přece rád chlubí svým vydařeným dílkem. Zřejmě se bojí, že by jejich "vlajkový Staropramen" mohl jeho přítomností utrpět.....
pijte pivo, (Martin, 01.11.2005 22:51) celé vlákno | reagovat
" Ostravar zatím nebude zařazen do portfolia všech Potrefených hus, i když letos získal spoustu ocenění na degustačních soutěžích. Značka jako taková je zatím propagována jako regionální pivo. "

Ostravar je lepší než Staropramen. Je asi také "dražší" a naneštěstí (pro InBev) také zatím poctivě vařený... takže je to prostě jen regionální pivo na okraji zájmu!
Jestli chcete, přátelé, ještě i za pár let pít dobré pivo, koukejte si dávat pozor, co pijete. Aby jste náhodou nepodporovali jakési "Velkopivo" vyrobené možná tam, či onde jakousi nejlevnější technologií z nejlevnějších surovin.
Jako třeba Gambrihnus, Krušněvíce a pod.
ostosest, (PanzerBear, 01.11.2005 11:17) celé vlákno | reagovat
Zajimava je poznamka o ukonceni prodeje piva O106. No, dlouho na trhu nepobylo. Je videt, ze ty marketingove keci o superaktvinicool mladezi nejak nezabiraji.
Beer point a doprava, (honza, 01.11.2005 10:12) celé vlákno | reagovat
Prave proto vybiraji mista, ktera jsou lehce dostupna mestskou dopravu. Treba zrovna do toho prvniho na Chodove by se na kole dostavalo asi spatne:)))
Beer Point, (Karel, 01.11.2005 09:43) celé vlákno | reagovat
No nevím jestli když se pojedu namastit do Beer Pointu v krásně dostupném nákupním hypergigamallu na předměstí, tak jestli vůbec nakalenej zpátky těch čtyřicet kiláků přes město na kole dojedu (nebo dojdu:-).
Kvasnicové pivo, (Tomáš, 31.10.2005 13:51) celé vlákno | reagovat
Netušíte náhodou někdo, kde se vaří kvasnicové pivo, které je k mání Na Verandách, tj. v hospodě v pivovaru Staropramen? Tipnul bych spíš Ostravu vzhledem k nedávné změně technologie ve Staropramenu...
Alespon Ostravar 14, (Honza, 31.10.2005 13:02) celé vlákno | reagovat
nebo-li Ostravar Strong snad doplni portfolio znacek Pivovaru Staropramen. Hodil by se nejen kvulistupnovitosti, ale i kvuli krasne horkemu doznivani.
Ostravar, (Chody, 31.10.2005 12:37) celé vlákno | reagovat
Chtěl bych Ostravar v Potrefené huse v Plzni. Ale je možné, kdyby se Ostravar distribuoval celostátně, tak by mohl ztratit svou osobitou chuť, mohl by se začít vyrábět v Praze apod.
Vyhledávání