úvod
homepage

V Ostravě byla otevřena první restaurace Potrefená husa s novým designem vytisknout článek

Přidáno: 31. října 2005  •  Autor: Honza Kočka
průměrné hodnocení Hodnocení: 5 hodnotících Hodnotících: 1 počet zobrazení Zobrazeno: 6821x

Společnost Pivovary Staropramen v nedávné době otevřela v Ostravě další, v pořadí dvanáctou restauraci Potrefená husa. Je první restaurací, která reprezentuje nové pojetí a nový design tohoto konceptu - tzv. PH+.

Společnost Pivovary Staropramen v nedávné době otevřela v Ostravě další, v pořadí dvanáctou restauraci Potrefená husa, značkovou hospodu Staropramen. Ostravská Potrefená husa je první restaurací, která reprezentuje nové pojetí a nový design tohoto konceptu - tzv. PH+. Restauraci bude provázet také zbrusu nové logo.

Společnost Pivovary Staropramen buduje vlastní síť značkových hospod Staropramen v rámci firemní strategie zvyšování pivní kultury a úrovně gastronomie v České republice od roku 1998. Nejznámější koncept značkových hospod – restauraci Potrefená husa – můžete v současné době navštívit v osmi městech České republiky a jednu také na Slovensku. Nové pojetí konceptu PH+ mohou vidět jako první právě návštěvníci Potrefené husy v Ostravě, která se nachází ve Stodolní ulici.

„Koncept Potrefené husy si velice oblíbila především mladší a střední generace. Novým pojetím restaurace sledujeme trend současného životního stylu. Návštěva restaurace se dnes přesouvá od pasivní konzumace směrem k aktivnějším formám zábavy. Tomu jsme přizpůsobili design interiéru a atmosféru restaurace, kterými se chceme potřebám cílové skupiny ještě více přiblížit,“ říká Jan Boroš, Manažer rozvoje On-Trade.

V novém pojetí restaurace zůstávají zachovány charakteristické prvky Potrefené husy, jako jsou velké výkladce, umístění výčepního baru proti vchodu, vyvýšené sezení hostů, využití obrazovek v interiéru restaurace a základní barevnost. Novinkou je rozdělení restaurace na klidovou část určenou pro konzumaci a rušnější část pro následnou zábavu hostů. V interiéru vyniká hra světel – strop restaurace, na němž jsou umístěna loga pivních značek, je barevně prosvětlen. Zajímavostí je umístění pivního sklepa přímo v prostoru restaurace za skleněnou stěnou. Hosté tak mají možnost sami se přesvědčit, že pivo, které je jim servírováno, je skutečně kvalitně skladováno.

Na jídelním lístku jsou vedle tradičních jídel české kuchyně hojně zastoupeny také lehčí pokrmy. Jídlo mohou hosté zapíjet širokým výběrem pivních značek z portfolia společnosti Pivovary Staropramen – na čepu jsou piva Staropramen Granát a Staropramen Světlý, Ostravar Premium, české pivní speciály Velvet a Kelt, belgická piva Stella Artois, a Hoegaarden, v lahvích dále belgická piva Leffe a Belle-Vue Kriek. V příštím roce plánuje společnost Pivovary Staropramen otevřít dalších dvanáct značkových hospod Staropramen.

Z následujicí diskuse ještě vyplynuly tyto informace:
- Stodolní ulice je zajímavé, velice konkurenční místo. Nicméně Potrefená husa by měla mít následující výhody: portfolio piv (doporučení určitého piva k určitému jídlu); osobitý, moderní design, novinka - prosvětlené loga na stropě; unikátní výčep, pivní sklep. Dále pak by výhodou měla být nabídka kvalitních a levných jídel během týdne, mladý personál (ne "klasický" hospodský).

- do konce roku 08 planuje Staropramen otevřít brandové restaurace v šedesáti mestech - Potrefené husy v městech s počtem obyvatel nad 50 tisíc. Budou mít dvě části: pivo a gastronomie + spodní,klubová, živější část. Potom to budou Sportovky, které se budou otvírat v městech o velikosti 20-25 tisíc obyvatel. Zde pak najdete i sázkové kanceláře, interaktivnější zábavu. Poslední plánovaným typem bude Beer Point - města nad 100 tisíc obyvatel. Budou se nacházet v dobře dostupné lokalitě, velká obchodní centra, přízemí + velká výkladní skříň. První bude otevřeno v listopadu v Praze na Chodově.

- Ostravar zatím nebude zařazen do portfolia všech Potrefených hus, i když letos získal spoustu ocenění na degustačních soutěžích. Značka jako taková je zatím propagována jako regionální pivo.

- Q-pack plní očekávání, které do něj byly vkládány. Zatím se neplánuje plnění jiných piv do těchto oblů, než je Staropramen

- výroba piva O106 byla ukončena

vytisknout článek Vytisknout článek

Hodnocení článku

Pro hodnocení se nejprve přihlašte.

Celkem 9 komentářů, poslední komentář: 03.05.2006 07:27 Komentovat
ad kvasnicové pivo Tomáš Semrád03.05.2006 07:27
Kvasnicové pivo podávané v hospodě "Na Verandách" se vyrábí v pivovaru Staropramen na...
ad Potrfená husa Tomáš Semrád02.05.2006 10:22
Restaurace typu Potrefená husa je jistě projekt chvályhodný, především z důvodů...
pijte pivo Martin01.11.2005 22:51
" Ostravar zatím nebude zařazen do portfolia všech Potrefených hus, i když letos získal...
ostosest PanzerBear01.11.2005 11:17
Zajimava je poznamka o ukonceni prodeje piva O106. No, dlouho na trhu nepobylo. Je videt, ze ty...
Beer point a doprava honza01.11.2005 10:12
Prave proto vybiraji mista, ktera jsou lehce dostupna mestskou dopravu. Treba zrovna do toho...
Beer Point Karel01.11.2005 09:43
No nevím jestli když se pojedu namastit do Beer Pointu v krásně dostupném nákupním...
Kvasnicové pivo Tomáš31.10.2005 13:51
Netušíte náhodou někdo, kde se vaří kvasnicové pivo, které je k mání Na Verandách, tj....
Alespon Ostravar 14 Honza31.10.2005 13:02
nebo-li Ostravar Strong snad doplni portfolio znacek Pivovaru Staropramen. Hodil by se nejen...
Vyhledávání