úvod
homepage

Komentáře

článku: Nejoblíbenější čtenářské pivo - výsledky ankety

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
123
 Zobrazit komentáře: podle času

Nechápu, (David Kudýn, 02.11.2005 12:09) celé vlákno | reagovat
Nemohu pochopit jak pivo jako gambrinus 10° moho skončit na druhém místě v anketě nejoblíbenějších čtenářských piv nevím co na něm všichni vídí pivo je opravdu bez chuti a zápachu to si dám raději Platan 11° nebo Zlatopramen
RE: Nechápu, (Pepíc, 22.01.2010 12:42) celé vlákno | reagovat
Platan nebo Zlatopramen? To tě docela lituju.
Bernard v pořadí pivovarů, (Tom, 05.02.2009 11:12) celé vlákno | reagovat
Bernard je v pořadí značek na 4. až 5. místě. Nevypadl vám nějak z pořadí pivovarů?
G..., (Tomáš Semrád, 11.04.2006 11:09) celé vlákno | reagovat
Ještě, že kromě Gambrinusu 10 a Gambrinusu 12 se nedělá třeba Gambrinus 11, 13, 14...to by ta desítka nej piv byla zřejmě celá od vrchu až dolů jedním velkým G...
Už nejsem Géčkař, (Marten, 08.03.2006 23:06) celé vlákno | reagovat
Dříve jsem pil G, neboť ho točí po celé republice, ale po opakovaných zkušenostech od něj odcházím. Nejsem žádný znalec, ale přešel jsem na černého kozla. Chutná mi více než G a zvykl jsem si. Nejsem proti zkoušení dalších piv. Rád vyzkouším něco, co jsem neměl. A popravdě, když mi donesou pivo a je to takový patok, že po prvním hltu vás přejde chuť, tak saháte po něčem jiném. Stalo se mi párkrát u G a proto jsem přešel na kozla, který mě zatím nezklamal. Třeba v Pardubicích jsem ochutnal Rychtáře a docela mi chutnal. Nebo Pepinovu 10˚, taky dle mého nebyla nejhorší.
oktoberfest, (J.klima, 16.01.2006 15:03) celé vlákno | reagovat
jeste jeden postreh z oktoberfestu. na oktoberfest vari vsechny mnichovske pivovary specialni varky piva. vicestupnoveho lahodneho piva. pouze toto se dokaze tak nejak vyrovnat s Budvarem. jinak standart je nic moc.
CESKE PIVO, (J.Klima, 16.01.2006 14:52) celé vlákno | reagovat
Zdravim. V Cechach je vzdy jedna vec jista. To nejlepsi a Ti nejlepsi co se v Nasi zemi narodili jsou slavni ne v Cechach ale v Zahranici. To plati ve Vsem proto jsem rad ze nase nejlepsi poctive pivo BUDVAR znaji lide celeho sveta. Pracuji v pivnim meste v Mnichove a kdyz reknu ze jsem z Budweis tak hned kazdy vyhrkne. Budweiser Budvar to je skvele pivo. A ja jsem tak hrdy. Plzen zna daleko mene lidi. BUDVAR nepouziva zadne granulaty koncentraty neredi pivo pouziva vyhradne ceske kvalitni suroviny tak jako po stovky let. a je to Narodni podnik. Plzen je v rukou mamonarskych jihoafricanu pouzivaji koncentraty granulaty a krati dobu zrani. FUJ. I kdyz jsem hrdy na BUDVAR a PLZEN vnimam jako konkurenci je mi ji a naseho narodu moc lito. zaprodali jsme dalsi klenot. SMUTNE
Gambrinus prestava byt pivem, (Petar, 07.01.2006 01:50) celé vlákno | reagovat
Pote co jsem se dovedel jakym zpusobem se vari pivo Gambrinus (nejprve se uvari 16-ti stupnova varka a ta se potom rozredi na 10 stupnu), tak se nedivim zkusenostem nekterych lidi, ze jim toto pivo pripada redene vodou.
Primlouval bych se za to, nenazyvat tento napoj pivem.
Nejlepší pivo=Budvar, (Vlasťa, 08.12.2005 10:16) celé vlákno | reagovat
Když pivo tak jedině budvar,a to nejsem z jižních Čech, ostatní stojí o kategorii níž a gambrinus o dvě, nechápu jak mohl skončit na druhém místě, takový patok.
Budvar, (Míra, 07.12.2005 17:32) celé vlákno | reagovat
Zde u nás v Čes.Budějovicíczh se pije převážně Budvar,
překvapilo mne, že pivo Budvar skončilo jak skončilo.
Jsme 100 000 město.
Prodávali zde Humpolec na dost místech ale v sou-
časné době zde v celém městě zůstali jen dvě hospody.
Co se týče Plzně tak toto pivo je nejdražší v republice
a jak je známo tak Jižní Čechy si v přepočtu s jinými
kraji vydělává nejméně peněz.
Zkrátka v načem kraji je bezesporu jedničkou a nejlepší
pivo Budvar.
Kdo to pivo neuznává ať jde do prdele.
Není čemu se divit, (Jakub G., 22.11.2005 16:45) celé vlákno | reagovat
Když většina lidí u nás pije Plzeň a Gambáč, tak je jasné, že si ho volí jako svoje nejoblíbenější pivo. Ono taky spousta lidí ani moc jiných značek nezná (snad ještě Radegast ,Budvar a Kozla z reklamy) a hlavně ani nic jiného pít nechcou-jen to svoje géčko nebo plzeň. Jaké pivo takoví lidé můžou asi zvolit?? Výsledky ankety jsou sice smutné, ale bohužel pravdivé a rozhodně nejde o žádnou manipulaci. A i když se anketa bude opakovat, pochybuji, že se někdy géčko nebo plzeň nedostane ďo první trojky....
To PanzerBear, (Martin Borský, 01.11.2005 23:38) celé vlákno | reagovat
"Pane Borsky: proc by nemohli hlasovat i ti tzv. neerudovani. Anketa se jmenuje "Nejoblibenejsi ctenarske pivo" a ne "Nejoblibenejsi pivo nas par co tomu fakt rozumime". A jeslti Vam tak moc skodi co ti lidi pijou, to uz musite mit na svete opravdu peklo. Neskodi Vam i co jedi ?"

Milý PanzerBeare
Nemám nic proti, aby hlasovali ti, co pijí jen velkoznačky, ale možnost dát 5 hlasů jedné značce je zcela jistě zvýhodňuje (jiné pivo, než to "jejich" asi zmínění respondenti neochutnali).
Ti co pijí např. G škodí především sami sobě. Za průměrnou chuť Europiva vyrobeného tou nejlevnější technologií za použití "ekonomicky výhodných" surovin zaplatí přemrštěnou cenu. Dále tito lidé škodí českému pivu, které ve své chuti a podstatě je zastoupeno především u menších pivovarů.
Nevím, jestli jste z těch "co tomu fakt rozumí".
Každopádně přeji Na zdraví a Dobrou Chuť!
Martin
Je to trochu zklamání, ale.., (Scorpio, 01.11.2005 10:40) celé vlákno | reagovat
Výsledek ankety je pro mě velkým zklamání. Musím přiznat, že skutečně patřím mezi ty jež se nevymezují na jedno "skvělé" pivo, ale ochutnám všechny a dělám si takový malý žebříček tak asi 5-10 oblíbených a musím potvrdit, že ikdyž musím někdy strpět G jeho kvalita je vždy velmi nízká a nechutná mi. Bohužel ne severu čech není moc možností vyjít si na nějakou tu lahůdku a tak se mi dostává sem tam něco z cest (Kácov, Medlešice, Konrad atd.) ale o to víc si pak smlsnu na takových dobrotách. A výsledek masivní kampaně na pivní patok mě nechává klidnýma chuť na ty výborná piva s řízem si nenechám a asi nenecháme vzít výsledkem anket, protože chuť a kvalitu nám ankety rozhodně nedělají. Vše pro nás dělají pivovary musím podotknout že s podstatě jen malé a mikro. Pivu zdar
mám námět, (Colega, 30.10.2005 10:25) celé vlákno | reagovat
Anketa o nejnenáviděnější pivo. Ty samé podmínky, vč. možnosti 5 hlasů pro jedno pivo. Jen ceny pro hlasující pak bude asi třeba sehnat jinde než u pivovarů.

A taky bych rád znal výsledek této po sešktání vícečetných hlasů na jeden - samozřejmě protože marně doufám, že by pak G10 mělo tak 18 hlasů :o)

A teď vážně: výsledky ankety nijak špatné nejsou. Myslím, že je na nich znát, že nikdo nedokáže ochutnat všechna piva, ba že někdo dokonce opravdu zná jen to jedno atd; ale výsledky akety mi nijak děsivě nepřipadají - a hlavně - je to jen anketa (pro někoho nepochybně ano, ale pro mne význam jiný než kratochvilný nemá). A taky bych stál o kompletní seznam nominovaných piv, šlo by ho publikovat?

Jinak, příští nominace by měli být dle mého názoru limitovány na max. 1 hlas pro jedno piva a zároveň rozšířeny co se počtu možných nominací na jednoho člověka týče na alespoň deset (i tak budu mít problémy si vybrat JEN 10 nej), přičemž když někdo bude chtít dát hlas třeba jen jednomu pivu, tak dá zkrátka jen jednu nominaci.
Vysledky, smerovani webu, velke pivovary, (Honza, 29.10.2005 08:43) celé vlákno | reagovat
Vazeni, vysledky dopadly presne tak, jak jsem ocekaval. Ocekaval jsem, ze skupina ctenaru, kteri zde haji male pivovary, budou v mensine. Nejspis ti, kteri ctou nas server a uprednostuji piva z velkych producentu, proste nereaguji na clanky ci na reakce pod nimi. Mozna proto, ze se jim nechce, nebo mozna proto, ze byste se na sesypali a kritizovali za to, co piji.

Co se tyce webu jako takoveho, nasi snahou je povznest pivo a jeho image tam, kam si myslime ze patri. K tomu obcas prispivaji i velek pivovary. Samosatny clanek se objevi v tydnu.

Ad Libor - jeste k vysledkum. Podle me prepocitavani na vystav by vysledky znacne zkreslilo. Vzdyt mezi nominovanymi pivovary se objevily i restauracni pivovary, v jedne nominaci dokonce i homebrewar. Jinak vas vsechny znovu zadame o zasilani pripominek/navrhu k zlepseni pristi ankety na email redakce@svetpiva.cz

Hezky vikend

Honza
Co si dat, (Petr, 28.10.2005 11:24) celé vlákno | reagovat
Vidím že výsledky ankety zklamaly asi každýho. Pokud mám mluvit za sebe tak jsem už aspoň čtvrt roku neměl žádný pivo který by pocházelo třeba jen marketingově z Plzně. A vůbec mi nechybí. Jsou spousty neporovnatelně lepších piv. Stačí je jen zkusit. A tak si myslím že by bylo dobrý v diskuzi na techto stránkách zmínit své typy na dobré pivo v různých městech. Určitě by se to nejednomu z vás hodilo...díky.
g, (jan, 27.10.2005 21:00) celé vlákno | reagovat
Tudle jsem si treba dal jeden Gambrinus a myslel jsem, ze ho redi vodou- chut by tomu odpovidala. Za tyden jedu kolem stejne hospody a vidim, ze misto G maji zlatopranem. G je totiz tak hnusny, ze ho majitele hospod zacinaji vymenovat za jine znacky. Plzensky gambrinus nema s tim dnesnim
"zalozenym v Plzni" uz nis spolecneho...
zpracovani vysledku, (LiborP, 27.10.2005 10:35) celé vlákno | reagovat
Ahoj všem,
výsledeky ankety mě opravdu nemile překvapily.

Myslím, že zpracování výsledků není úplné. Samozřejmě je zajímavé započítat co pivo, to hlas. Pak jsou ale při tomto zpracování postiženy malé či větší regionální pivovary, kdy například ne všichni lidé z Brna někdy ochutnali např. zmíněného Bakaláře a naopak lidé v Praze např. pivo z dalešického pivovaru.

Zde by bylo zajimavé, pokud byste ovšem měli potřebné údaje, přepočíst počet bodů např. na výstav, protože tím by se dala ohodnotit míra pokrytí republiky (tedy jednoduše řečeno dostupnost).

Tím jsem nechtěl nijak hanit snahu tvůrců ankety, jen poznamenat, že ten výsledek není úplně vypovídající.
Takže hlavu vzhůru, při přepočtu na dostupnost by se rozhodně na špici objevilo svijanske pivo.

přeji krásný den a chuť na nějaký dobrý ležák

Libor P.
Výsledky, (Radek, 27.10.2005 09:43) celé vlákno | reagovat
Musím říct, že jsem podobné výsledky této ankety zde nečekal. Alespoň podle spousty příspěvků pod zdejšími články, kde snad každému byla proti srsti G kapalina. Jen by mě zajímalo, kde jsou ti příznivci tohoto piva a proč hlasitěji nevystupují na jeho obranu. Pokud je mezi zdejšími čtenáři G10 druhé nejoblíbenější pivo, tak bych čekal i nějaké kladné reakce...
Jinak si myslím, že hlasování by mělo být příště stylem jeden hlas=jeden pivovar bez omezení stupňovitosti. Alespoň se tak zamezí rozmělňování hlasů...
erudovani ?, (PanzerBear, 27.10.2005 08:14) celé vlákno | reagovat
Pane Borsky: proc by nemohli hlasovat i ti tzv. neerudovani. Anketa se jmenuje "Nejoblibenejsi ctenarske pivo" a ne "Nejoblibenejsi pivo nas par co tomu fakt rozumime". A jeslti Vam tak moc skodi co ti lidi pijou, to uz musite mit na svete opravdu peklo. Neskodi Vam i co jedi ?
123
Vyhledávání