úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak je to s kvalitou piva z Holby?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Martinovi B. a Tomášovi K. K., (Zbyněk Holan, 17.05.2007 08:18) celé vlákno | reagovat
Ad Tomáš: také mám vždy na zřeteli toto ponaučení o sládkovi a hospodském. Tudíž za etalon pro porovnávání chuti beru pouze lahvové (avšak i tam lze nevhodným skladováním chuť a kvalitu pokazit - nicméně je tam méně faktorů než u čepovaného). Veškeré mé hodnocení vychází z mnoha degustací. Např. při poslední návštěvě Šumperka jsem obešel 3 restaurace, dle místních s nejlepším Šerákem (jedna z nich byla přímo pivovarská!). ...Pivo z ležáckého tanku v ležáckém sklepě je jiná kategorie! Od piva, které se dostane ke spotřebiteli se dost liší! A co pivo načepované přímo z CKT? To by sis nedal?

Ad Martin: ze tvého popisu chuti višňového Medvěda jsem usoudil, že máme odlišné preference chuti. Mně višňový Medvěd přijde zajímavý, nicméně mi nechutná. Má přílišnou chemickou příchuť višní, která mi připadá jako "bonbónová" ve stylu -Šumavských jahůdek- (kdo zná, ví - jahodovou chuť tam šlo cítit, ale takovou jinou chemickou) stejně tak višňová v Medvědovi. V kombinaci s lehce meltovou chutí černého piva - pro mne - nevhodná souhra!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání