Ad chuťová pamět: dejme tomu, jsou ovšem tací, kteří dokáží říci ano tak to chutnalo (nikoli ovšem jak to chutnalo) souvisí to s vyvinutějším čichem - detekce pachů i po dlouhé době (ovšemže i několik let). Nicméně opravdu se to měřit nedá i když na těchto schopnostech stojí blending whiskey a příprava parfémů...
Ad čísla: souhlasím s panem ředitelem Zíkou, u hořkosti se to dá měřit, ale absolutně, tedy je tam tolik a tolik jednotek - IBU (mezinárodní jednotka hořkosti), ale průběh hořkosti v chuti a vůni je také zajímavý... tedy dotaz: změny IBU u Šeráku mezi lety 1994 až 2007
plnost: zde mi vyjádření chybí... tedy dotaz: změny EPM (extrakt původní mladiny) u Šeráku mezi lety 1994 až 2007
Tyto dotazy jsou zodpověditelné, jelikož měření obou hodnot probíhá.
Pivu zdar!
P.S. děkuji Romanovi za vyjádření podpory!
P.S.2 opravdu nechci, aby to vypadalo, že Zbyněk Holan stojí proti Holbě - chraň Bůh! Jde mi o osud Šeráku, který mi není lhostejný! Holbu Premium a Litovel kupříkladu vždy vyzdvihuji v každém příspěvku! Pro info (Holba, Litovel, Zubr = jedna společnost, 3 pivovary)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Ad čísla: souhlasím s panem ředitelem Zíkou, u hořkosti se to dá měřit, ale absolutně, tedy je tam tolik a tolik jednotek - IBU (mezinárodní jednotka hořkosti), ale průběh hořkosti v chuti a vůni je také zajímavý... tedy dotaz: změny IBU u Šeráku mezi lety 1994 až 2007
plnost: zde mi vyjádření chybí... tedy dotaz: změny EPM (extrakt původní mladiny) u Šeráku mezi lety 1994 až 2007
Tyto dotazy jsou zodpověditelné, jelikož měření obou hodnot probíhá.
Pivu zdar!
P.S. děkuji Romanovi za vyjádření podpory!
P.S.2 opravdu nechci, aby to vypadalo, že Zbyněk Holan stojí proti Holbě - chraň Bůh! Jde mi o osud Šeráku, který mi není lhostejný! Holbu Premium a Litovel kupříkladu vždy vyzdvihuji v každém příspěvku! Pro info (Holba, Litovel, Zubr = jedna společnost, 3 pivovary)