úvod
homepage

Komentáře

článku: Jak je to s kvalitou piva z Holby?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Děkuji, (Roman Holoubek, 09.05.2007 08:24) celé vlákno | reagovat
Pane Zíka, děkuji Vám za odpovědi.

Potvrdil jste užití CKT (sám jej při správném zacházení také nepovažuji za neřest, ale jak snadno se může díky ekonomickému tlaku tato technologie zneužít. A že se to stává ...)

Mezi řádky jsem poznal a já na rozdíl od Vás si to dovolím přeložit: "Ale vařit na varně lehká piva by nebyl krok správným směrem." Tj. Vařit na vyšší stupňovitost a poté ředit a dosycovat. :-) nebo spíše :-(

Ještě si dovolím jednu poznámku v níž se zastanu Zbyňka Holana. Ano chuťová paměť je velmi krátká. Proto si i já už od roku 1994 dělám pravidelně poznámky k chuti vypitého piva. Snažím se každým rokem znovu všechny značky ochutnat a tak mám již za 12 let možnost srovnání vývoje. Ano své vždy ovlivní i ročník sklizně, tedy momentálně dostupné suroviny vč. vody. Ale to jsou víceméně jen malé výchylky. A i já potvrzuji, že se chuť Šeráku změnila k horšímu a to tak jak popisuje Zbyněk. Je mi to líto. Jezdívám občas za příbuznými do Jeseníku a Šeráka jsem vždy řadil mezi má oblíbená piva. Dnes, žel už ne.

PS: Ambrosius a soutěže. Máte pravdu. Ambrosius zvítězil. Ale ono z malého vzorku lze jen ztěží rozeznat plnost a ta mu chybí.

Přesto Vám děkuji pane Zíka za vysvětlení a přeji Vám úspěchy a vyrábějte dál taková dobrá piva jakými je i dnes Holba Premium.

Dej bůh štěstí.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání