úvod
homepage

Komentáře

článku: Pivovarští odborníci vybrali nejlepší piva roku 2005

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

zajdem na pivo?, (Martin Borský, 01.10.2005 23:19) celé vlákno | reagovat
Souhlasím s Tebou, PX. Co takhle zajít na pivo...?
STERILNÍ EUROPIVO ROKU, (PX, 26.09.2005 10:55) celé vlákno | reagovat
Jestli jsem dobře pochopil první polovinu článku, tak se vůbec nedegustovalo a jen se "strojně a laboratorně" měřily různé vlastnosti piva. Pak je jasné, že vítězí jen europiva z velkovývařoven a jejich odnoží.
I když zde bych uvedl, že když jsem byl letos v Ostravě poprvé, tak mě Ostravar (hlavně 12°) velice zachutnal, až o pár dnů později jsem si uvědomil, že to není místní soukromý pivovar, ale že patří Staropramenu. I přesto ho považuji za chuťově velmi dobré pivko.
Oprotitomu Starobrno jsem ochutnal letos také několikrát a přišlo mi naprosto podprůměrné, horší na Moravě už je jen RAD10 (=.G10=.KOZ10)
TO PLZEŇÁK: jsi typický český pivní (NE)znalec!! Místo Plzně jsi měl napsat Radegast, místo Staropramenu Starobrno, Budvar nahradit krušovickým Mušketýrem a vyjde ti 5 nejhorších českých piv, resp. pivovarů, které vaří jednofázově, sklepy bys v jejich továrnách na pivo hledal těžko, vyrábějí totiž jednofázově v CK tancích!!
jaká piva, (Standa Jakoubek, 26.09.2005 08:43) celé vlákno | reagovat
zajímalo by mě, jaká všechna piva byla v anketě a nějaké celkové pořadí; možná je to na stránkách cspas.cz,ale abych se přiznal, nenašel jsem tam vůbec nic o týhle soutěži (asi špatně hledám) :-); díky a pivu zdar.
To Plzeňák, (Jarin, 26.09.2005 06:48) celé vlákno | reagovat
Ostravar je pivovar v Ostravě (jak již název sám o sobě naznačuje) a poslední dobou vaří celkem pitelná piva (snad to není jen účasí Staropramenu).Jinak doufám,že pivovary,které jsi popsal,nejsou jediné,které jsi ochutnal.
Velke pivovary :(, (zythum, 24.09.2005 19:39) celé vlákno | reagovat
:(((((( Nejlepsi piva ???????
To Plzeňák, (Chody, 24.09.2005 18:46) celé vlákno | reagovat
Možná, že kdybys tam seděl Ty - znalec, byl bys překvapen, jak bys hodnotil, když by jsi neměl v ruce sklenici s logem G. I když já při loňské degustaci v Klatovech jsem z devíti vzorků poznal právě jen G10, pro jeho (ne)chuť.
neco malo o soutezi, (Ondra Koucky, 23.09.2005 23:20) celé vlákno | reagovat
Piva do souteze nevybira zadna komise, ale prihlasuji si je pivovary samy - jsou mezi nimi tedy piva z pivovaru velkych i strednich. Vzhledem k tomu, ze male pivovary vetsinou nelahvuji nebo nechteji platit za prihlasene vzorky (cena za jeden prihlaseny vzorek je tusim neco kolem 2tis.). Degustacni komise je slozena ze zastupcu zucastnenych pivovaru a vzorky jsou podavany anonymne pod dohledem notare, ktery pak dohlizi i na zpracovani vysledku.
Plzeňák, (Pavel Matušek, 23.09.2005 18:18) celé vlákno | reagovat
Nevím,kdo seděl v porotě,která vybírala piva.Možná,že ani Plzeňská piva neznají.Já zas nevím co je Ostravar.Do první pětky bych zařadil Pilsner Urquell,Gambrinus,Kozel,Staropramen a Budvar.
Berte to s úsměvem, (Děkan, 23.09.2005 12:45) celé vlákno | reagovat
Čí chleba jíš, toho píseň zpívej! Zástupců médií je mi pro jejich nesvobodu a omezenost skutečně líto. Naštěstí ale víme, kam za poctivým českým pivem vyrazit - z mých posledních návštěv doporučuji Velké Meziříčí, Oslavany, Hlinsko, Poličku, Příbor, Štramberk, Dolní Sklenov (Hukvaldy), Hodonín, Medlešice ... Neváhejte a na anketu České pivo zapomeňte!
No co?, (Petr, 23.09.2005 11:14) celé vlákno | reagovat
To je sice pekny,ze si poklizis bedny sveho 17° kvasnicaku do sklepa.Jenze,co my s tim mame delat?To nas jako zves na ochutnavku,nebo co?
Ja jsem konzument,ktery si pivo nevari a chce zajit na dobre pivko nekam do hospody.A to nemuze,protoze je v okoli samy Gambrinus,Staropramen,nebo Starobrno.Hlavne ze to chutna novinarum.A kvalitni pivovary dostavaji na frak.
no co, (Colega, 23.09.2005 08:26) celé vlákno | reagovat
já zrovna odvážím lahve moku vlastní výroby do sklepa, takže ani nemám potřebu nesouhlasně mručet ohledně výsledků anket; z mýho 17° kvasnicáku by odborníci zešedivěli a novináři se budou vždycky starat spíš o větší výrobce, což má i svý výhody
xxx, (Jarin, 23.09.2005 08:22) celé vlákno | reagovat
Souhlasim s tebou.I kdyz jsem Starobrnem odkojen,rozhodne bych ho nedal na druhe misto vycepnich a treti misto lezaku.Ale jetli to pivo zkousely jen pomoci analytickych rozboru,tak muzu rict,ze chemie je mocna.A zucatnily se tohoto testovani vubec stredni a male pivovary?Vyjimkou Bernarda tam jsou jen same kolosy.
Každý má svoji chuť..., (Martin Borský, 23.09.2005 00:11) celé vlákno | reagovat
Milí pivní přátelé. Po přečtení výsledků "nejprestižnější degustace CZ piv" začínám nabývat pocitu, že něco není v pořádku ( ono, pravda, cosi neklape už dlouho...). Dobré umístění Ostravaru chápu. To je pořád dobré a poctivé pivo. Co ale "na bedně" dělá třeba Starobrno, to dost dobře nechápu... Pro mě je to naprosto průměrné pivo. Není špatné, ale ani žádná perla.
Neznám složení vzorků piv zúčastněných v degustaci.
Jednoznačně ale doporučuji: pijte jen dobré pivo. Pozor na velkoznačky. Připravují své "pivo" těmi nejlevnějšími cestami a po důkladné (a nákladné) reklamní masáži své pivo dokáží prodat za ty nejdražší ceny...!
Vyhledávání