úvod
homepage

Komentáře

článku: Korsika a její pivovary

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Korsika je jedinečná země, nejen krásou, ale i pivem, (Tomáš Semrád, 24.05.2007 07:28) celé vlákno | reagovat
Loni jsem byl na základě tohoto vynikajícího článku obdařen dvěma kousky korsických piv. Jak Pietra, tak Colomba byly naprosto úžasné, a vůbec nevadilo, že jsem si je naléval z plechovek. Zvlášť "bílá" Colomba byla vynikající, osvěžující, no prostě jízda, Pietra zase úplně jiná, silnější, krásné barvy, těžší, ale stejně dobře pitelná, delikátní pitivo. Popis v článku seděl na obě jako "prdel na hrnec". Vzhledem k tomu, že jeden člen naší rodiny jezdí na Korsiku pravidelně, v napětí očekávám, že by i letos mohl něco malého z Korsiky přivézt...Rozhodně jsou to perfektní piva!
buvez ZAN !, (Mateubsurtonfron, 23.05.2007 18:59) celé vlákno | reagovat
de la biere corse !!! pourquoi du wisky corse aussi ???....

Bon, plus serieusement, c'est une excellente biere, si vraiment (c'est bon l? Ange, tu peux enlever le canon de ma tempe...)

Corsica Powaaaaaaaaaaa (j'ai bon l? ?)...

Patoch president, Patoch president, Patoch president...
Má představa, (dufajs, 20.09.2006 09:14) celé vlákno | reagovat
o Vás je, že jste praví pivní viržinkáři a žádní tlustí strejci!
Víc než zajímavé.., (Tomáš Semrád, 13.01.2006 06:51) celé vlákno | reagovat
I já chci poděkovat za velmi zajímavý a vydařený článek. Moc pěkné čtení! Hltal jsem to jedním dechem. Kaštanové pivo? To by mě moc zajímalo. Stoprocentně nevšední pivní zážitek. Škoda, že Korsika je poměrně daleko a že se nedá na takové pivečko skočit s kamarádama jen tak...
A rovněž velká škoda, že se u nás člověk s ničím podobným, až na pár výjimek v případě minipivovarů, nesetká. Tyto nevšední ingredience jsou na pivu jedním z nejzajímavějších věcí a poznání.
Jinak s pivovarem Duyck ze Jenlain jsem se setkal přímo přes jeho pivo "Reflets de France Nord" (6% alkoholu) a chuťově to bylo úplně něco jiného než naše piva. Rozhodně zajímavá pivní zkušenost.
Podekovani pivomilcum, (Le{d}nicka, 13.10.2005 21:04) celé vlákno | reagovat
Hosi, dekujem!!!
Nazdar hosi, (Ochmelka, 13.10.2005 20:57) celé vlákno | reagovat
Doufam, ze jste se u degustace dobre pobavili, a ze se zase brzy sejdeme u kulateho stolu.

Hans
hoši výborně, (dufál, 18.08.2005 21:13) celé vlákno | reagovat
boys, právě to hodlám číst. Stejně vím, že jste PPM (praví pivní milenci)
Poděkování, (Zbyněk Holan, 12.08.2005 13:00) celé vlákno | reagovat
Zdravím a děkuji za informaci. Osobně jsem čekal i vyšší ceny. Myslím, že 3 Eura je ještě únosné, v ceně je totiž obsažena středomořská přirážka :-). Ať se daří
Ceny piva na Korsice, (Jiří Jobánek, 11.08.2005 07:01) celé vlákno | reagovat
Pokud si správně pamatuji, tak piva v restauraci a pivovaru Pasqale Paoli stála přibližně 3Euro. Lahvové 0,5l rovněž tak.
Jinak Lahvová verze Pietry a Colomby 0,75l stojí přibližně 2,5 Euro někde více (podle prodejce). Točená 0,3l pak 2Euro a více. Oproti Francii jsou dražší i běžná piva na francouzském trhu ať již obyčejný ležák, či piva typu Biére de Garde. Oproti Francii je to zhruba o 25%. Biére de Garde koupíte ve Francii za 1,70Euro Na Korsice totéž piv pořídíte za 2,20.
Pěkný článek, (Zbyněk Holan, 09.08.2005 08:40) celé vlákno | reagovat
Děkuji za článek velmi se mi líbil, výborně zmapované a popsané, zvláště chutě piv! Můžete, prosím, pro orientaci uvést kolik tedy jednotlivá piva stojí? V článku je zmínka o vyšší cenové hladině. Na Korsiku se nechystám, ale obecně mě zajímá na kolik si kde cení piva. Děkuji. Předem se těším na avizovaný článek o Francii. Dej Bůh štěstí ať se daří.
Vyhledávání