úvod
homepage

Komentáře

článku: Komentář Budvaru k poslednímu rozhodnutí maďarského soudu

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Prezident mi nechutnal, (Dr, 24.05.2006 21:27) celé vlákno | reagovat
Regent jsem vždy bral jako skvělé pivo. Koupil jsem však nedávno čtyři Prezidenty a velmi mne zklamal. Cukřené, nelahodné, málo plné. Zbytečný produkt.
To Petr Sitař, (Radko Pondělíček, 24.05.2006 18:46) celé vlákno | reagovat
Pravda, není to hospoda moc útulná, ale v létě to jde. Ale jinak je pravda, že s Regentem(točeným) je to v Praze tragické...
regent, (Jarda, 24.05.2006 16:55) celé vlákno | reagovat
musím se připojit s chválou na Regenta, zejména jedenáctka a kvasničák jsou naprosto mistrovská díla! s pivovarskou pivnicí mám osobní zkušenost, jelikož do Třeboně několit let jezdím trávit volný čas. v nedávné minulosti to tam opravdu bylo tak, jak popisoval ryba, ale při mojí poslední návštěvě už bylo vše podstatně lepší - jen je opravdu škoda té absence plnohodnotných jídel - nejen pivem živ je člověk:-))
To: Čech, (Petr Sitař, 24.05.2006 08:49) celé vlákno | reagovat
Tak doufám že tuto neděli bude v pivnici vše v pořádku a že zde stále najdu ocenění Zlatý Regent za nejlepší pivo 9. ročníku TDBR 2004.
To: Radko Pondělíček, (Petr Sitař, 24.05.2006 08:41) celé vlákno | reagovat
Občerstvení na Chodově - klasická stavební buňka s výčepem a dvěma malými stolky pro místní a dva větší stoly pod stříškou pro ostatní - stále funguje a točí Regenta. Na podzim krapítek vyhořely a do letošního února bylo zavřeno.
Ovšem dvanáctka se mi moc nezdála. Byla taková nijaká a neskutečně rychle jí padla pěna.
Pro Standu Jakoubka, (Čech, 24.05.2006 06:41) celé vlákno | reagovat
Ano, letos je jiný nájemce než loni.
To Martin Vomastek, (Radko Pondělíček, 23.05.2006 18:22) celé vlákno | reagovat
Zkusil jste navštívit menší sídlištní pivnici na Chodově? Adresa je i zde na stránkách. Naposledy jsem tam byl na podzim loňského roku a Regenta jsem tam točili...
To Kaňa Jiří, (Chody, 23.05.2006 13:21) celé vlákno | reagovat
Což je ale škoda, protože reprezentativní restaurace takového podniku jako je pivovar by mohl alespoň nabízet jídlo na úrovni běžné restaurace. Je škoda pít vynikající pivo na průměrné či podprůměrné jídlo.
re: Chody, (Jiří Kaňa, 23.05.2006 12:16) celé vlákno | reagovat
Ono to s tím vařením není nijak slavné ani v tom sklípku. Momentálně nabízejí stejné neatraktivní polotovarové minutky, jako nahoře v pivnici.
v třeboňském pivovaře, (Chody, 23.05.2006 11:23) celé vlákno | reagovat
Do Třeboně jsem zavítal loni v srpnu. Pivnice se mi zdála ok, ale je pravda, že jsme zde neposeděli, protože neměli nic k jídlu, takže jsem si nechal jen načepovat pár PETek kvasnicového na večer. Od 14-té hodiny byl ale otevřen sklípek, kde se vařilo. Proto se ptám, jaký význam je mít otevřenou pivnici o 10 hodin a nevařit a ve sklípku od 14 hodin vařit. Opravdu nás (ne)nabídka jídla odradila od delšího posezení. Jinak byl ale kvasnicový ležák vynikající.
Mám rád Regent, (Martin Vomastek, 23.05.2006 10:28) celé vlákno | reagovat
Též přidám komentář, jelikož jsem věrným konzumentem Regentu. Tohle pivo mi prostě chutná, do jižních Čech jezdím odmala a pít pivo jsem se naučil právě na Regentu. Doufám, že situace kolem pivovaru není nijak kritická, jak by se mohlo po přečtení příspěvků zdát. Osobně mne těší, že se dá Regent zakoupit v Praze v různých HM, i když to pro pivovar asi nebude moc ziskové, ale uvítal bych i rozšíření restaurací, kde by byl Regent točený, zatím vím o jedné pizzerii na Smíchově, kde je 12° za 35,-. Pamatuji doby, někdy v koncem 90-tých let, kdy byl Regent v okolí Prahy téměř v každé hospodě. Takže pivovaru přeji hodně úspěchů a už se těším na letošní slavnosti.
pivnice, (Jiří Kaňa, 23.05.2006 07:56) celé vlákno | reagovat
Letos na jaře to bylo v pivnici v pořádku, pivo výborné. Je ale věčná škoda, že se tam nedá dostat nic pořádného k jídlu. Když tam tak sedím, a pozoruji nově příchozí, u nichž je mi jasné, že se právě kvůli tomu po dotazu obsluhy ještě u výčepu otočí a odejdou, je mi to líto.
to Čech, (Standa Jakoubek, 23.05.2006 07:50) celé vlákno | reagovat
rozumím tomu dobře, že dnes má Schvarzenberská pivnice v areálu pivovaru jiného nájemce než vloni ? protože ještě vloni v létě to tam bylo super
Připomínka, (Čech, 23.05.2006 06:20) celé vlákno | reagovat
Dovolil bych si několik připomínek k posledním komentářům:
1) to ryba: jestli se nepletu, tak v době Vaší návštěvy, tam byl zrovna nájemce ve výpovědní lhůtě, nový provozovatel provedl celkovou rekonstrukci i omezil určité činnosti spojené s konzumací chmelového moku. Proto až budete mít zase cestu kolem, tak přijďte zkouknout jak to vypadá nyní.
2) to Dan: nebylo by od věci zveřejnit jméno zmíněné sezónky, protože každá věc má, taky jako mince, dvě strany. Kolikrát mají povozovatelé nehorázné nároky, které jim slibuje určitá pivovarská lobby, která má velké možnosti a tam, kde to má jisté, ušetří a tam kde ne tak sype.
Re: Martin Štros, (Dan, 23.05.2006 00:37) celé vlákno | reagovat
No tak ta tabulka o výstavu není nic optimistického.

Bohužel, musím konstatovat, že Regent, ač dobré pivo, má zřejmě neschopné vedení a nebo není prostě zájem. Byl jsem tam naposledy před čtrnácti dny a mluvil s jedním provozovatelem sezonní hospody. Říkal že Regent už má problémy i se zásobováním a obchodní oddělení neoplývá zrovna iniciativou. Vypadá to, že i on opustí toto pivo a vezme na výčep velkovýrobce...
No a to co napsal "ryba" taky zrovna nepotěší...
Super Regent, (Martin Borský, 22.05.2006 20:53) celé vlákno | reagovat
Rád se přidám k vám všem, kteří pějete chválu na Regenta! Nedávno jsem si dopřál polotmavou třináctku Petra Voka v Havlíčkově Brodě v herně v bývalém Pleasu. Jednoduše Super Pivo. Jen škoda, že je prostředí tak nepříjemě "hráčské"...!
pivnice!? :-(, (ryba, 22.05.2006 18:32) celé vlákno | reagovat
v třeboni jsem byl 5 let na škole a vlastně nic jinýho než Regenta jsem nepil fak jsem byl na něj zvyklej a vozil jsem ho dokonce v lahvích i domu :-) po škole jsem tam byl ještě párkrát na návštěve a jednou sem narazil na tu pivnici. je to tak 4-5 let zpátky. dal jsem si černý, prezidenta a kvasnicový a byl jsem v sedmém nebi- opravdu jsem si pochvaloval jak pivo tak i pivnici. ale teď na podzim 2005 jsem tam byl zase na týden a samozřejmě jsem tam vzal i kámoše kterým jsem pivo i hospodu vychválil do nebe. překvapením ale byla kromě chuti piva i ta vybydlená hospoda. nemohl jsem uvěřit jak hluboko se pivnice za ty roky dostala.řekl bych že až na samé dno-vypadalo to jak na nějaký nádražce-fuj. POPIS SITUACE: při vchodu do místnosti smrad(cigaretový a záchodový dohromady), na stolech ubrusy-špinavý, roztrhaný a promočený od piva, ve stejným stádiu rozkladu i tácky. hospodská nemastná neslaná a hlavně docela dlou se neměla k našmu stolu přijít, dali jsme si teda kvasničáka (moc jsem se na něj těšil) a dostal jsem jakž takž obstojný pivo, ale každej v jiným půlitru a to i v další rundě :-( záchod jsem poznával po čuchu a ikdyž vypadal, že může být právě těch 5-6 let starej tak současnej stav tomu neukazoval (smrad, mokro na zemi a nápisy na pisoarech nepoužívat). k hostům se radši nebudu moc vyjadřovat, každej jsme nějakej, ikdyž hulení trávy v pivovarskej hospodě pěkně za rohem v partičce mi nepřipadá zdovna košér. ostatní stoly byly obsazeny také především omladinou nebo místními alkoholiky utrácejcími vyplatu za 10°.
celkový dojem byl opravdu strašný. nevím kdo pivnici provozuje, jestli pivovar nebo nějaký nájemce, myslím však že to je zcela nedůstojné jak k návštěvníkům třeboně tak i k samotnému pivovaru. myslím že by to měla být výkladní skříň třebonského piva.
při mojí první návštěvě jsem byl opravdu mile překvapen kvalitou, čistotou a hlavně nápadem něco takového v pivovaru udělat. teď jsou mé pocity úplně jiného rázu :-(
jinak přeju pivovovaru všechno nej a doufám že jsem se nikoho nedotkl.
jsou to moje osobní dojmy z loňského podzimu (kolem 15. října 2005)
Re : Dan - Regent a okolí Chlumu, (Standa Jakoubek, 20.05.2006 07:38) celé vlákno | reagovat
do Chlumu u Třeboně jezdím už asi 15 let, takže jak je to s hospodami tam vím taky; a bohužel je to s úbytlem Regenta pravda; ještě před pár lety byl skoro všude Regent 10°, ideální pivo pro cyklisty; v posledních pár letech se opravdu často objevuje G 10°, zatím většinou na soutoči s Regentem 12°. Regenta 10° jsme vloni objevili jen ve Staré Hlíně a Regenta 11° snad opravdu puze u Sandokana. Jsem zvědav, jak to bude dál ...
Re: Dan, (Martin Štros, 20.05.2006 00:16) celé vlákno | reagovat
No to je bohužel taky pravda... tohle hovoří za vše: http://www.pivovary.info/prehled/regent/regent_v.htm
ale tak aspoň se jim daří uchytit se v obchodech, prosadit Presidenta do hypermarketu dalo učitě práci !
Pivo určitě dobré, jenže..., (Dan, 19.05.2006 23:29) celé vlákno | reagovat
Toto pivo určitě ostudu svému městu neudělá. Jezdím do těchto míst již asi 10 let a dovolenou v Jičních Čechách si bez Regenta neumím představit. Jenže v posledních asi třech letech se Regent z místních hospod vytrácí a třeba v okolí Chlumu u Třeboně na vás z většiny hospod přímo křičí písmeno "G". A tak v těchto místech zbývá už jen pár hospůdek, které jsou věrné Regentovi. Kdo zná hospodu U Sandokana ve Staňkově, určitě ví o čem mluvím.
Jenže jestli to takhle půjde dál, budem jednou na Regenta vzpomínat....
12
Vyhledávání