úvod
homepage

Komentáře

článku: Moravskoslezské pivní putování I.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Ještě k Hlučínu, (Tomáš Semrád, 15.12.2005 06:44) celé vlákno | reagovat
No vida, hlučínský minipivovar je další, kde na soutoči s místním pivem, je ještě značka dalšího, "komerčního" pivovaru. Zatímco třeba v Bělči mají trutnovského Krakonoše, v Hlučíně je pro změnu zase Ostravar. Zajímavé. Tak nějak jsem měl zafixováno od nás z brněnského Pegasu, že v brewpubu je vždy jen a jen to vlastní pivo. Ale proč ne, pořád lepší než kdyby tam byl nějakej "GiGa". A jak vidno, oběma to s těmi domácími šlape.
Avar ten je opravdu specifický, avšak v tom nejlepším slova smyslu. Je škoda, že Tesco už ho nebere. I záloha (kvůli její výši se tak vlastně stalo) 15,- Kč by mě od něj neodradila. A zrovna po přečtení tohoto článku bych měl na něj chuť a Hlučín je od Brna tak daleko....
A co dodat k černému hlučínskému. Vím, že tam vaří černého Dérera, to je však dvanáctka, a je vyráběn především na vývoz do Německa, někam k Berlínu. Že by v minipivovaru dělali pro své štamgasty jeho slabší verzi???
Jinak Hlučínu a panu Plačkovi hodně fandím, po všelijakých patáliích s jeho pivem se zdá, už vše konečně stabilizováno a doufám, že to tak i zůstane...Držím pěsti!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání