Komentáře
článku: Moravskoslezské pivní putování I.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle času
Jsem z Ostravy, je pravda, ze vecinou kde je Ostrava tak je i nekdy Staropramen. Co ja vim tak to je tim ze tyto znacky jsou si vzajemne propojeny. Staropramen v Ove neni jako Staropramen v Praze. Sraropramen se dela v Ostravaru a co mi rikal kamos ktery tam delal tak vlastne Staropramen je "ojebana Ostrava" to jest ze tam neco pri vyrobnim postupu pozmenili a z Ovy se stal Starky. Jinak se vsude setkate hlavne s Ostravou. Na Gambrinus u nas v Ove nastesti narazite velmi zridka a to jen snad ve forme tacku na stole :))
I z tak velkého pivovaru jako je Ostravar vychází skvělé pivo. Jsa z východních Čech, občas pracovně jezdím do Ostravy a pokud mám možnost, Ostravar si nenechám ujít...! Podobně mi také chutná hanušovický Šerák. I když ne tak hořký jako Ostravar, je výborný a svěží. V Ostravě a Hanušovicích ukazují velkopivovarům, že to jde... uvařit relativně dost piva tak, aby bylo dobrý... Jen ať jim to vydrží!
Moc pěkně se to čtě. Ještě, že existují v kraji nošovického Gambrinusu i podstatně zajímavější a chuťově bohatější piva. Díky za to Ostravare a Avare!!!!
Vyhledávání
Avar ten je opravdu specifický, avšak v tom nejlepším slova smyslu. Je škoda, že Tesco už ho nebere. I záloha (kvůli její výši se tak vlastně stalo) 15,- Kč by mě od něj neodradila. A zrovna po přečtení tohoto článku bych měl na něj chuť a Hlučín je od Brna tak daleko....
A co dodat k černému hlučínskému. Vím, že tam vaří černého Dérera, to je však dvanáctka, a je vyráběn především na vývoz do Německa, někam k Berlínu. Že by v minipivovaru dělali pro své štamgasty jeho slabší verzi???
Jinak Hlučínu a panu Plačkovi hodně fandím, po všelijakých patáliích s jeho pivem se zdá, už vše konečně stabilizováno a doufám, že to tak i zůstane...Držím pěsti!