Přečetl jsem si článek Tomáše Maiera a musím s jeho zkušenostmi vyjádřit naprostý nesouhlas.
MORITZ- co se kuchyně týče, musím říci, že je vynikající. Výborně připravená jídla (především čerstvá). Skvělý boršč, tvarůžkový chléb, kugl...Fantastická husa.
Odpoledne se podává k zakousnutí opečenýc chléb. Jídlní lístek nenabízí skutečně kvantitu, ale kvalitu!
K tmavému pivu jenom jedno- je to 13%tmavé nefiltrované, má název Černá Tereza a nevaří se v Moritzu, ale v nedalekém minipivovaru v Prostějově. Pšeničné je bohužel spodně fermentované (to je i ve Svatováclavském), nevím, kde se tento nešvar v ČR vzal. Jinak já osobně piva z Moritzu považuji za takový náš standard. Neurazí, ale ani nepotěší. Bohužel. Interiér se mi líbil mimořádně. Všude čisto.
Naprosté zděšení u mě vyvolala ona Hospůdka BON. Dorazili jsme tam v sobotu asi v 8pm. Dal by se tedy očekávát plný hostinec, tak tomu ovšem nebylo. Pohaslá světla, lidí poskrovnu, vlastně žádní. Pouze u jednoho stolu, poblíž výčepu, seděla jakási partička stárnoucích frajerů (s hockey hair) a frajerek (chemických blondýnek), popíjející "bavoráky" a rumy s colou, s nimi seděl i výčepní. Interiér hospody mi nejvíc připoměl přelom osmdesátých a devadesátých let. Zplácalo se tu dohromady snad vše, jenom mi chyběla reklama na Cinzano. Politý stůl, plastové stojáčky... to vše dotvářelo dokonale "harmonii" hospůdky. Z rádia, či magnetofomu se linuly hity Michala Davida a další hrůzné paskvily popové éry 80 let. O pivu bych se raději ani nezmiňoval. Dostal jsem je ve špinavé sklenici od Kofoly! Všechna piva byla teplá, nachrchlaná alespoň na 10x. S čistoutou trubek si zde pravděpodobně taky hlavu moc nelámou.
Sud stál pod výčepem a využíval jen průtokového chlazení. Tmavý čtrnáctka se nedala ani pozřít. myslím, že piva BON by si zasloužila nejen jiné, kvalitní, ošetření, ale především stylovou pivnici. Hospůdka Bon- NEVER MORE.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
MORITZ- co se kuchyně týče, musím říci, že je vynikající. Výborně připravená jídla (především čerstvá). Skvělý boršč, tvarůžkový chléb, kugl...Fantastická husa.
Odpoledne se podává k zakousnutí opečenýc chléb. Jídlní lístek nenabízí skutečně kvantitu, ale kvalitu!
K tmavému pivu jenom jedno- je to 13%tmavé nefiltrované, má název Černá Tereza a nevaří se v Moritzu, ale v nedalekém minipivovaru v Prostějově. Pšeničné je bohužel spodně fermentované (to je i ve Svatováclavském), nevím, kde se tento nešvar v ČR vzal. Jinak já osobně piva z Moritzu považuji za takový náš standard. Neurazí, ale ani nepotěší. Bohužel. Interiér se mi líbil mimořádně. Všude čisto.
Naprosté zděšení u mě vyvolala ona Hospůdka BON. Dorazili jsme tam v sobotu asi v 8pm. Dal by se tedy očekávát plný hostinec, tak tomu ovšem nebylo. Pohaslá světla, lidí poskrovnu, vlastně žádní. Pouze u jednoho stolu, poblíž výčepu, seděla jakási partička stárnoucích frajerů (s hockey hair) a frajerek (chemických blondýnek), popíjející "bavoráky" a rumy s colou, s nimi seděl i výčepní. Interiér hospody mi nejvíc připoměl přelom osmdesátých a devadesátých let. Zplácalo se tu dohromady snad vše, jenom mi chyběla reklama na Cinzano. Politý stůl, plastové stojáčky... to vše dotvářelo dokonale "harmonii" hospůdky. Z rádia, či magnetofomu se linuly hity Michala Davida a další hrůzné paskvily popové éry 80 let. O pivu bych se raději ani nezmiňoval. Dostal jsem je ve špinavé sklenici od Kofoly! Všechna piva byla teplá, nachrchlaná alespoň na 10x. S čistoutou trubek si zde pravděpodobně taky hlavu moc nelámou.
Sud stál pod výčepem a využíval jen průtokového chlazení. Tmavý čtrnáctka se nedala ani pozřít. myslím, že piva BON by si zasloužila nejen jiné, kvalitní, ošetření, ale především stylovou pivnici. Hospůdka Bon- NEVER MORE.