úvod
homepage

Komentáře

článku: Moderně, ale klasicky vařené poctivé litovelské

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Litovel v Praze na Královské cestě, (Martin Novák, 03.02.2010 21:06) celé vlákno | reagovat
Pokud si chcete zajít na pivo Litovel v Praze, tak můžete navštívit Mount Steak restaurant. Přejdete Karlův most na Malou Stranu a na rohu Mostecké a Josefské ulice již Steak House nemůžete přehlédnout. Tato vyhlášená restaurace celebrit čepuje Litovel 12 a v letních měsících i Maestro. Jelikož restaurant je gurmánským rájem pro milovníky zvěřiny, Litovelské pivo zde již ochutnal skoro celý svět. Jako zatím poslední ze zahraničních celebrit zde toto pivo ochutnali a moc si jej pochvalovali členové skupiny SMOKIE, kteří zde povečeřeli večer před svým koncertem v Praze v prosinci 2009. Pivo zde chutná i členům parlamentu, senátorům nebo členům vlády, kteří to do restaurace mají za rohem.
Prostě pivo Litovel je pivo jak má být a chutná všem bez rozdílu.
pivo Litovel, (Richard Vavrda, 09.01.2006 00:25) celé vlákno | reagovat
Pocházím 20 kilometrů od Litovle. U nás na vesnici byly 4 hospody a ještě nyní ve dvou, třetí je trvale zavřená, čepují pouze Litovel. Není tomu tak dávno, kde severně od Olomouce byla hospodách pouze Litovel, tam kde začínaly Jeseníky tam začínalo království Šeráku z Hanušovic. Ale ať příjdu k věci. Pivo Litovel vždy někteří rádi měli, někteří ne.
Ti co byli zvyklí na Radegast, tak pro ně byla moc sladká.
Nyní žiji v Praze, ale když mám cestu do Olomouce, nikdy nezapomenu si nějakou dát.
V Olomouci se Litovel dostane třeba v hotelu Sigma v přízemí je Litovelská pivnice. Najdete ji naproti vlakovému nádraží.
Naštěstí je v Olomouci ještě dost podniků, kde se nečepuje Staropramen, Krušovice či Plzeň.
Litovel v Kolovratech, (Stealth, 13.07.2005 13:45) celé vlákno | reagovat
V Kolovratech - okrajové části Prahy 10 - točí Litovelské v "Kolovratské rychtě". Bohužel je tak mizerně ošetřené, že svojí kyselou chutí připomíná siláž, leckteré Maestro uleželé v trubkách od předchozího dne je opravdovou biologickou bombou ojediněle negativní chuti a vůně. Konzumace 2 a více kusů je zárukou silně laxativního účinku. Tímpádem je Litovel v této lokalitě synonymem pro zcela podřadné pivo, což si jistě nezaslouží.
Dva mínusy, (Pavel - Olomouc, 13.07.2005 11:44) celé vlákno | reagovat
Prvním velkým mínusem litovelského pivovaru je likvidace pivovaru olomouckého. Do detailů této akce samozřejmě nevidím, ale z hlediska historického a regionálního jde o počin velmi závažný a podle mého názoru silně negativní. Druhým mínusem do kterého - na rozdíl od předchozího - vidím po stránce odborné je účast litovelského pivovaru na globálním podvodu nazývaném "pí-technologie" a je dost smutné, že zrovna takovýto podnik na tuhle pouťovou atrakci předstírající vědu naletěl. Celá "pí-technologie" je vychytralý obchodní podvod na úrovni podomně prodávaných "zázračných" výrobků, který je teď na vítězném tažení v bloku postkomunistických zemí včetně naší. Člověku s chemicko fyzikálním vzděláním vzděláním je při čtení informací o "pí" vodě na první pohled zcela zřejmé, že se jedná o účelovou montáž různě posbíraných odborných termínů poskládaných rádoby tak, aby působily "vědecky". Při odborném pohledu je však naprosto zřejmé, že se jedná o výmysly. Zůstává otázkou, zda pivovar k účasti na této blamáži vedly důvody odborné nebo spíš ekonomické... :-(
Jen tak dál, (Thomson, 30.06.2005 15:18) celé vlákno | reagovat
Vzhledem k tomu, že jsem nedávno pivovar navštívil mohu zmíněné informace potvrdit a všem nevěřícím exkurzi doporučuji (i s ochutnávkou pořádného piva).
Olomouc, (Njorloj, 29.06.2005 10:54) celé vlákno | reagovat
2 RH: ...je to jak pisete, pri me nedavne navsteve Olomouce sem byl nemile prekvapen nabidkou piva - moc jsem se tesil na ochutnavku Zubra a Litovle, lec jsem byl moc zklaman, v centru metropole jsem neobjevil jedinou hospodu, ktera by vykazovala nejakou znamku existence techto znacek na cepu. Vsude obligatni velkovarenska trojka G,S,B :-(. Pokud nekde bylo, tak pro me jako navstevnika bylo nedohledatelne a to jsem se docela snazil. A i pratele co me zvali se podivovali, ze neco takoveho vyhledavam...budiz jim odpusteno, mozna na to jednou prijdou.

Ale obdobne anomalie mame i v nasem meste a tak nezbyva, nez za kvalitnim pivem dojizdet...
Už mám na něj chuť, (Roman Holoubek, 29.06.2005 07:31) celé vlákno | reagovat
Tomáši, dík za článek. Pravda je, že Litovelské patří mezi to lepší co se u nás dnes vaří. Sám si jej občas rád dám.
Jen musím poznamenat, že jsem se na Olomoucku setkal i s negativními názory. Nevím, zda je to dáno konkrétními lidmi, či zde je jakási zášť vůči tomu kdo jim (domácím patriotům) uzavřel jejich místní pivovar. Ať je to jak chce potkal jsem dosti těch, kteří v Olomouci a okolí bydlíc, dávají si jiné pivo.

Ale já už vím jaké si dám dnes. Na náměstí v Rožnově čepují mimo Moravana i Maestro a na něj jsem právě dostal chuť.
Vyhledávání