úvod
homepage

Komentáře

článku: Deštivý 13. Den Kozla

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Kozel, (Chody, 07.06.2005 08:21) celé vlákno | reagovat
Dle mého názoru udělal SABMiller z dříve svébytného Kozla jen levnější odnož Gambri(h)nusu.
normální pivo, (Dan, 06.06.2005 15:35) celé vlákno | reagovat
Dovolil bych si reagovat na příspěvek Petra, že Kozel není "europivem" a že má svou charakteristiku a tvar. Byl jsem v tomto pivovaru před nedávnem a když jsem na tancích viděl křídou napsáno Gambrinus, Kozel a snad Radegast... tak bohužel o charketristice Kozla mám své pochybnosti. Když jsem se zeptal jednoho z místních, tak mi potvrdil "ano tady se taky dělá Gambrinus..." K tomu není co dodat. Bohužel
RE: cisterna, (marsev, 06.06.2005 14:04) celé vlákno | reagovat
Abych řekl pravdu, spíš než cisterna géčka mě štvala třeba přístupová cesta do pivovaru směrem od soutěží. Vzhledem k tomu, že nebylo zrovna moc hezky, nebylo divu, že už brzy po poledni byla u brány celkem slušná bahnivá koupel. Myslím, že v každém pivovaru se nějaká ta paleta asi najde, jenom chybí trocha vlastní iniciativy třeba chlapců z ochranky, kterých tam bylo kolem dost.
A aby toho nebylo málo, kdo byl na prohlídce v minulých letech, dá mi za pravdu, že tou letošní se Kozel úplně zařadil do svého mateřského koncernu. Filmová smyčka, schéma výroby, místo prohlídky varny už jenom smutný pohled na starou, částečně rozebranou, která brzy vezme zasvé úplně a uvolní místo pro kino typu Prazdroje, místo sklepů CK tanky, snad jen ta stáčírna připomněla loňské "sněhy".
Ale abych jenom nekritizoval, Florian se fakt povedl, v podvečer byl už s minimální frontou a i program byl letos slušný, obzvlášť pro hasiče. Nejvíc bych ale vyzdvihl rozhodnutí pustit si lidi do arálu pivovaru, kde se to množství lidí plynule rozprostřelo. Ovšem, jak psal Jirka, bůhví, jak by vše dopadlo, kdyby bylo lepší počasí.
"urážející" cisterna, (Jiří Kaňa, 06.06.2005 11:16) celé vlákno | reagovat
Mimochodem, ten Florian, pokud jsem se dobře díval, tekl z cisterny Gambrinus. Ale není to jedno? Hlavně, že tekl!
Spíš než cizí cisterna mě zarazil stánek s Gambrinusem a krušovickým. Pravda, bylo to na přístupové cestě k areálu. Velkorysost, nebo nedůslednost?
re: normalni pivo, (petr, 06.06.2005 10:22) celé vlákno | reagovat
Pod pojmen europivo si predstavuji pivo "bez chuti a bez zapachu", tedy bez vlastniho vyrazu. A v tom si dovolim popovicke branit. Jejich pivo svou charakteristickou tvar ma, takze pojem europivo je u nich trochu urazejici a zavadejici. Spis mne urazila cisterna s Plzenskym, ktera tam chvilku stala. Chapu majetkove-pravni vztahy, ale byl to den Kozla, nebo ne?
Florian, byt s frontou, za to stal. Byl to vydareny den. Diky VP.
re: "normální" pivo, (Jiří Kaňa, 06.06.2005 09:10) celé vlákno | reagovat
Nefiltrované pivo má ve stálé nabídce jen málokterý průmyslový pivovar. Je s ním totiž dost problémů, a zdaleka nejde jen o překonání nedůvěry zákazníka. Pokud sem zabrousí někdo, kdo tomu rozumí, tak by nám mohl povyprávět o problémech se stáčením, skladováním...
A předpokládám, že zrovna Kozel vůbec nemá potřebu směrovat svou snahu právě tímhle směrem.
"normální" pivo, (Dan, 06.06.2005 08:24) celé vlákno | reagovat
Je to škoda, že pivovar který dříve produkoval pivo které mělo mnoho lidí v oblibě, dnes produkuje pouze "europivo", ale když chce, dokáže vyrobit i "pravé" pivo.
Proč to pro své odběratele nedělá stále, ale jen u příležitosti slavností? Podle fronty u stánku s Florianem je vidět, že by určitě byl mezi pivaři zájem.
Vyhledávání