úvod
homepage

Komentáře

článku: Co se pije v Březnici?

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pravda na druhou..., (Zbyněk Holan, 23.04.2007 14:38) celé vlákno | reagovat
...ani chvíli jsem si nemyslel, že by si kecal - jen jsem chtěl důkaz... Sám jsem napsal do pivovaru a dnes jsem dostal odpověď: je to tak, světlé výčepní pivo je uváděno od poloviny roku 1998 - pro mě to znamená, že 7 let žiji v bludu - ani jsem si toho nevšiml a to jsem registroval na etiketě posun v obsahu alkoholu a to z 4,6 na 4,7 a pak na současných 4,5 - časově se to nebudu pokoušet zařadit, protože to strašně letí! Nicméně chuť Šeráka se změnila zhruba před těmi dvěma roky! Mylně jsem si to spojoval s přechodem na výčepní pivo.

Šerák je nyní výčepní pivo - délkou zrání i plností, navíc má nepříjemný průběh hořkosti něco jako Radek (pouze extraktová hořkost napasovaná na slabé pivo s dozníváním jakoby po lékořici). Pil jsem ho v pátek a sobotu téměř u "zdroje", tj. 14 km od Hanušovic. V Pivnici Holba v Šumperku, dále v pivnici Basa a baru Dakota tamtéž. Také lahvové doma.

Přivezl jsem si na "firemní" test:
Šerák, Moravan a Zubr gold tedy světlá výčepní piva ze spřátelených pivovarů Hanušovice, Litovel a Přerov. Uvidíme jak to dopadne - dám vědět.

Bývalému Šeráku zdar!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání