úvod
homepage

Komentáře

článku: Prasárna s uherskobrodským pivem

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Janáček, (Petr Sitař, 11.05.2005 09:55) celé vlákno | reagovat
Nedávno mi milovaná sestřička dovezla 20 Janáčků i s basou. Po Janáčkovi jen zasyčelo. V base si teď vozím nová pivka z Pivní galerie a nikomu ji nevrátím.
Celá kauza distribuce uherskobrodského piva mě trochu šokovala. Je jasné, že se v některých hospodách čepuje jiné pivo než je na logu na pípě. A ať je to z důvodu obohacení nebo jen z náhlého nedostatku jednoho piva, většinou je to dílo hospody a distributorů. Ještě pochopím, že v tom bude namočený někdo ze zaměstnanců pivovaru. Ale aby o tom vědělo nejvyšší vedení pivovaru? To by už byl opravdu ŠOK zralý na morální odsouzení.
Jinak samotný článek je podle mě v pohodě.
Ovšem titulek je silně nevhodný. A to jednoznačně z důvodu už Tomášem zmiňované presumpce neviny. Titulek článku má dle mého názoru už čtenáře nasměrovat určitým směrem. A tento nás chtě nechtě směruje k obvinění uheskobrodského pivovaru. Opravdu se s ním mělo počkat na dobu, kdy se celá kauza vyšetří a viníci budou definitivně odsouzeni a na začátek zvolit něco neutrálnějšího!
Takže souhlasí s Thomasem. Titulek je jistou kaňkou na jinak bezproblémovém článku.
Re: Taky, (PX, 10.05.2005 17:01) celé vlákno | reagovat
Také bych bral u nás v okolí nebo v G-ulici Janáčka místo samých G,G,G,PU+G,G+PU,G, Kr. V Břeclavi na nádraží by také nemuselo být G! A co teprve největší železniční uzel Česká Třebová, na nádraží opět hrůza - G+PU+Kr., v centru opět nic jiného než G a PU, město by se mohlo rovnou přejmenovat na ČesGá TřeGová!!
Je to běžné, (Standa, 09.05.2005 14:35) celé vlákno | reagovat
V hospodách, kde se čepuje současně pivo z malého i velkého pivovaru, asi k takové záměně občas dojde. Když už není Radegast, narazí se místo něj Janáček. Žádný hospodský si netroufne nabídnout "pivařům" Janáčka s tím, že Radegast došel.
SABMiller nepovažuje za prasárnu, že pod značkou Gambrinus prodává tři různá piva (plzeňské, nošovické a šarišské). Proti "uherskobrodské prasárně" se ale jistě bude bránit.
asi jsem natvrdlý..., (Jiří Kaňa, 09.05.2005 13:03) celé vlákno | reagovat
...ale pořád nikde nemůžu najít pasáž, ve které bych JÁ pivovar obviňoval nebo soudil. Že by vedení pivovaru šlo do nějaké takovéhle akce, to mi přijde taky přitažené za vlasy, byla by to sebevražda. A "odhodlanost" mého článku? Pramení z toho, že se děla věc, která mi vadí. Bohužel v ní figurovalo uherskobrodské pivo a uherskobrodský pivovar kvůli ní bohužel nejspíš bude mít problémy. Ať už za tím byla "mafie" v pivovaru, "mafie" mimo pivovar,nějaký podnikavý jedinec nebo spiknutí temných sil proti Janáčkovi.
Jinak s Vámi souhlasím, že jeden šot TV Nova by byl dost chabým argumentačním podkladem (v TV a v novinách se toho občas naplácá...). Je tu však i tiskovka celníků a MFD citovaná na stránkách Marka Kodedy (viz odkaz níže), kde nejsou o moc jiné informace, to bude mít nejspíš z ČTK.
Počkáme si na výsledky vyšetřování (pokud nějaké budou). Mě by třeba zajímal rozsah celé aféry. O tom se mi nic zjistit nepodařilo. Jestli to třeba není moc nafouknuté.
Více info, (Tomáš, 09.05.2005 12:52) celé vlákno | reagovat
http://www.pivovary.info/novinky.htm
ad J. Kaňka, (Tomas, 09.05.2005 11:20) celé vlákno | reagovat
Nevěřím tomu, že by se uherskobrodský pivovar pustil vědomě do takto sebevražedné akce jakým je prodávání svého piva pod značkami jiných pivovarů. V dnešní době, kdy malé pivovary doslova bojují o bytí a nebytí to je zkrátka nesmysl. Proto se velmi podivuji odhodlanosti Vašeho článku. Rozhodně neříkám, že je správné prodávat pivo malých pivovarů v půllitrech s logem velkovýrobců, ale svým způsobem to dokazuje vysokou kvalitu piv z malých pivovarů a zároveň to ukazuje co je pro konzumenta rozhodující. Rozhodně bych nehodnotil dříve než bude v celé kauze zveřejněno více informací. Minimálně jste měl požádat o vyjádření vedení pivovaru aby Vám k tomu podalo informace. Odvolání na zpravodajství TV NOVA není tím správným argumentem o vině pivovaru.
A co presumpce neviny???, (Tomáš Semrád, 09.05.2005 10:23) celé vlákno | reagovat
Existuje stav jemuž se říká presumpce neviny. Proto se domnívám, že titul článku je z tohoto důvodu vzhledem k probíhajícímu šetření nevhodně zvolený. Na uherskobrodské pivovarníky, značku Janáček, konzumenty a vyznavače uherskobrodského piva je tímto tak trochu pohlíženo přes prsty. Počkejme si do konečného vyřešení případu...
Janáček, (Vašek, 09.05.2005 10:07) celé vlákno | reagovat
Velmi závidím Ostravákům, že mohli vychutnávat mého oblíbeného Janáčka i tak "daleko" od Uh. Brodu. U nás ve Zlíně nevím o hospodě, kde by se točil...a souhlasím s Chody a oběma Tomášema. Také mě tato aféra k Janáčku nesedí, speciálně pan sládek Horehleď by se k něčemu takovému (dle mého soudu) nikdy nesnížil.. Pivu zdar, Janáčku zvlášť!!!
ad ???, (Jiří Kaňa, 09.05.2005 10:04) celé vlákno | reagovat
Nemám potřebu se do kohokoli pouštět. A to, že někdo dělá něco ještě horšího (co konkrétně máte na mysli? napište nám o tom, rádi to zveřejníme) přece není žádný argument. Pokud někde točí "malé pivo" pod jménem giganta, je to pro řadu z vás (jak se zdá podle příspěvků) spíš husarský kousek, kdyby to bylo naopak, vyletíte z kůže. Já bych taky hodně prskal...
Co se týče ubohého názvu - když mi v hospodě vědomě přinesou něco jiného, než jsem si objednal, považuji to za prasárnu. Diskutabilní je snad jen přívlastek "uherskobrodská", je totiž možné, že uherskobrodští skutečně nic netušili.
Pokud ale bude víc útlocitných čtenářů nespokojeno s názvem, není problém ho během vteřiny změnit. Jistě vymyslíme nějaké pěkné synonymum.
Obráceně, (Chody, 09.05.2005 09:48) celé vlákno | reagovat
Z mého pohledu pivovar Janáček nic neprovedl, spíš byl poškozen, že jeho dobré pivo vylepšovalo pověst pivům Radegast apod. Podle mého šlo spíše o poškození obchodní značky Janáček!!!
Janáček, (Tomáš Semrád, 09.05.2005 09:36) celé vlákno | reagovat
Tak nějak mně ta "aféra" s mým oblíbeným Janáčkem nejde dohromady. Rozhodně bych to nepřeceňoval. Že by si ti zmínění velcí nevšimli, že jim někdo tak malej vlezl do rajónu a na jejich úkor by se tam tak dlouho čepovalo jeho pivo? Janáčku držím ti pěsti.....
???, (Tomas, 09.05.2005 08:40) celé vlákno | reagovat
Jak je vidět, také v pivovarnictví je daleko jednodušší pustit se do malé firmy než do gigantu:-( Myslím si, že velké pivovary dělají daleko horší věci. Pokud jde o název článku tak ten je popravdě řečeno dosti ubohý!!!
Taky, (Chody, 09.05.2005 08:14) celé vlákno | reagovat
Taky bych bral u nás ve vesnici Janáčka místo G!!!
kez by..., (Ondra Koucky, 09.05.2005 07:30) celé vlákno | reagovat
...se Janacek cepoval tajne misto G v hospode u nas na sidlisti - lidi by pochvalovali jak je to Gecko skvely a ja bych si mohl konecne dat i vice nez tri piva :-))) Ikdyz podle toho co rada lidi (vetsinou samozvanych "znalcu") tvrdi o G a podobnych pivech mi prijde, ze v kazde druhe hospode musi zakonite pod prislusnou znackou tocit nejake jine, dobre pivo, bohuzel kdyz do te ci one hospody dorazim ja, tak maj zase jen Gambrinus...
12
Vyhledávání