úvod
homepage

Komentáře

článku: Komentované aktuality

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

No vidíte, (Zbyněk Holan, 04.02.2007 19:12) celé vlákno | reagovat
...a někteří tvrdili, že to není dobré pivo. A teď 40 pivovarských uznalo, že je nejlepší!!!

Pivu zdar!
Ambrosius- nejlepší ležák v ČR?, (Martin Štros, 03.02.2007 19:53) celé vlákno | reagovat
Tak nám Ambrosius ležák, který se v Kaflandu prodává za 6,90 a teď je v akci za 4,90 (dvanáctka !!!), vyhrál na slavnostech piva v Táboře mezi všemi dvanáctkami, docela dobrý, ne?
RE SPEKACKY, (Ondra Koucky, 18.04.2005 15:51) celé vlákno | reagovat
Spekacky nebo tocenak (daji-li se tak tyto vyrobky jeste nazvat) za 39 je trochu neco jineho nez pivo za 1,90. Nicmene se staci podivat na slozeni pochoutek s takovouto cenovkou a zjistite, ze je tam predevsim skrob, voda, ...pak snad kuze a slachy. (Slozky na etikete musi byt uvedeny sestupne podle toho kolik procent vyrobku tvori, takze co je na prvnim miste, toho je nejvice. U pultoveho prodeje uzenin musi byt slozeni vyrobku alespon k nahlednuti u prodejce.)
1,90, (Petr B., 18.04.2005 13:08) celé vlákno | reagovat
No nevím jak je to v případě piva, ale u "špekáčků - kilo za 39 Kč" ten, kdo to dotuje rozhodně není řetězec (a pak by v tom někteří chtěli i maso:-).
Ambrosius, (kezur, 17.04.2005 17:13) celé vlákno | reagovat
Ambrosius jsem si na zkoušku koupil (3ks), vysílen na poušti bych možná to první s chutí vypil ale ty další dvě už ne, z velkoprůmyslových piv můžu Mušketýra, z laciných piv docela překvapil Pivoj ale SVIJANY jsou holt SVIJANY(můj současný favorit), cus
...ovsem, (Ondra Koucky, 16.04.2005 10:22) celé vlákno | reagovat
S nazorem "konzumovat kvalitneji" souhlasim ostatne kvalitneji nemusi nutne znamenat i "mene konzumovat".
Nicmene levna piva nejsou pro mensi pivovary otazkou horentnich zisku - temer za nic vyrobit pivo a za neco ho prodat. Naopak tato piva nejsou nastrojem zisku, ale casto spise preziti - na vyrobe dvanactky se u nas pivovar tezko uzivi- pokud ale vyrabi levne pivo o nizke stupnovitosti, alespon nestoji vyrobni zarizeni ladem a jeste je treba i na platy zamestnancum.
1,90 Kc neni samozrejme realna cena vyroby pullitru piva (staci se podivat kolik stoji energie a suroviny) - tato cena vznikne tim, ze retezec tento vyrobek zadotuje ze svych zdroju (prodava levneji nez nakupuje) aby pritahl vice zakazniku, kteri samozrejme vetsinou nejdou pouze pro pivo, ale udelaji nakup na cely vikend.
Co se tyce reinheizgebotu - voda, slad, chmel, kvasnice - nicmene system HGB pridava pouze vodu, tedy stale lze levneji vyrobit nizkostupnove pivo i podle tohoto "zakona".
hm..., (Colega, 16.04.2005 06:38) celé vlákno | reagovat
výprodeje zásob myslím kauflandu zakázat nikdo nemůže a ambrosius rozhodně nepatří k nejhorším ... ehm, jak to nazvat ... tekutinám své cenové kategorie :-/ konzumovat méně a kvalitněji je ovšem heslo se kterým se nedá než souhlasit - o to se ale musí postarat každý z nás konzumentů
ambrosius či jak se ten nápoj jmenuje, (Joe's garage, 15.04.2005 16:23) celé vlákno | reagovat
V dobách komunistických brontosaurů jsem si často vyslechl
od českého podsládka Václava Kenigsmarka ...: chlapci vy se jednou dočkáte toho že nějaký ,,prozíravý soudruh"nařídí vařit pivo z hnoje a vy budete stát u kotle a kydat ho do něj".Řekl bych že cesta dlážděná nesmyslně lacinými cenami našich skvělých supermarketů"jde tím to směrem.
Konkurenční boj je určitě pro zákazníka skvělá věc ale nechť každý napíše popravdě ( čitelně a většími písmeny ) co je uvnitř. Kdekdo se bije v prsa jak to dělá skvěle ale ve skutečnosti mu jde o to jak lacino vyrobit a hlavně vydělat.Tady bych se přikláněl k tomu aby u piva se pravidelně scházela tabule u které zasednou jak odborníci tak laická veřejnost. Myslím tím proces který již delší dobu funguje například u vinařů. To znamená aby každej přiznal barvu jestli
je to je sladu nebo z kukuřice nebo z pilin........Nechci zavádět další živnost pro státní úředníky ale takový Reinheitsgebot ( zákon o čisté výrobě piva pouze ze sladu , chmele,vody a kvasnic..)by tady nevadil a kdo ho nechce respektovat tak nech't to zákazníkovi prozradí a ten se sám rozhodne co preferuje.(Aby ty laciná piva nedopadla jako nedávno v Mladé Frontě ty párky z Makra uvařený z vepřových paznechtů , soji , sádla a ledu (a bůhví čeho ještě).Myslím že heslo : konzumovat méně ale o to kvalitněji je určitě na místě........
Antimonopolní úřad by měl alespoň zjistit jak se dá vyrobit v dnešní době pivo za 1,90 a jestli to není podvod na zákazníky.
Vyhledávání