úvod
homepage

Komentáře

článku: Komentované aktuality

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

...ovsem, (Ondra Koucky, 16.04.2005 10:22) celé vlákno | reagovat
S nazorem "konzumovat kvalitneji" souhlasim ostatne kvalitneji nemusi nutne znamenat i "mene konzumovat".
Nicmene levna piva nejsou pro mensi pivovary otazkou horentnich zisku - temer za nic vyrobit pivo a za neco ho prodat. Naopak tato piva nejsou nastrojem zisku, ale casto spise preziti - na vyrobe dvanactky se u nas pivovar tezko uzivi- pokud ale vyrabi levne pivo o nizke stupnovitosti, alespon nestoji vyrobni zarizeni ladem a jeste je treba i na platy zamestnancum.
1,90 Kc neni samozrejme realna cena vyroby pullitru piva (staci se podivat kolik stoji energie a suroviny) - tato cena vznikne tim, ze retezec tento vyrobek zadotuje ze svych zdroju (prodava levneji nez nakupuje) aby pritahl vice zakazniku, kteri samozrejme vetsinou nejdou pouze pro pivo, ale udelaji nakup na cely vikend.
Co se tyce reinheizgebotu - voda, slad, chmel, kvasnice - nicmene system HGB pridava pouze vodu, tedy stale lze levneji vyrobit nizkostupnove pivo i podle tohoto "zakona".
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání