úvod
homepage

Komentáře

článku: Komentované aktuality

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

ambrosius či jak se ten nápoj jmenuje, (Joe's garage, 15.04.2005 16:23) celé vlákno | reagovat
V dobách komunistických brontosaurů jsem si často vyslechl
od českého podsládka Václava Kenigsmarka ...: chlapci vy se jednou dočkáte toho že nějaký ,,prozíravý soudruh"nařídí vařit pivo z hnoje a vy budete stát u kotle a kydat ho do něj".Řekl bych že cesta dlážděná nesmyslně lacinými cenami našich skvělých supermarketů"jde tím to směrem.
Konkurenční boj je určitě pro zákazníka skvělá věc ale nechť každý napíše popravdě ( čitelně a většími písmeny ) co je uvnitř. Kdekdo se bije v prsa jak to dělá skvěle ale ve skutečnosti mu jde o to jak lacino vyrobit a hlavně vydělat.Tady bych se přikláněl k tomu aby u piva se pravidelně scházela tabule u které zasednou jak odborníci tak laická veřejnost. Myslím tím proces který již delší dobu funguje například u vinařů. To znamená aby každej přiznal barvu jestli
je to je sladu nebo z kukuřice nebo z pilin........Nechci zavádět další živnost pro státní úředníky ale takový Reinheitsgebot ( zákon o čisté výrobě piva pouze ze sladu , chmele,vody a kvasnic..)by tady nevadil a kdo ho nechce respektovat tak nech't to zákazníkovi prozradí a ten se sám rozhodne co preferuje.(Aby ty laciná piva nedopadla jako nedávno v Mladé Frontě ty párky z Makra uvařený z vepřových paznechtů , soji , sádla a ledu (a bůhví čeho ještě).Myslím že heslo : konzumovat méně ale o to kvalitněji je určitě na místě........
Antimonopolní úřad by měl alespoň zjistit jak se dá vyrobit v dnešní době pivo za 1,90 a jestli to není podvod na zákazníky.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání