úvod
homepage

Komentáře

článku: Nový pražský minipivovar U medvídků

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Old Gott, (Hanka, 17.11.2005 20:50) celé vlákno | reagovat
Sklamalo mě "muzeum " i prodejna.Je to vše spíše orientováno na vkus němců a američanů. S muzejnictvím to muzeum nemá nic společného, to radši zajděte do Zemědělského muzea. Výstava Kde se pivo vaří se jim opravdu povedla. Chuť piva Old Gott není špatná, ale čekala jsem, že naváží na tradici a budou vařit žaludeční pivo. Ten název mě přímo naštval.
prišiel, videl, bol nadmieru spokokný, (GOGO, 23.05.2005 11:03) celé vlákno | reagovat
skúsenosť zo dňa 21.05.2005

Hospodu u Medvídku nie je problém najsť. Že je tam aj mikro pivovar, buď už viete alebo sa dozviete pri navšteve hospody.
Navštívili sme hospodu u medvídku v sobotu 21.05.2005 cca 15.00. na otázku, či je otvorený aj mikropivovar sme boli s úsmevom a ochotou obsluhujúceho personálu zavedený do priestorov mikropivovaru. Pozreli sme si s radosťou ako pivovárek vypadá a vypočuli sme si aj čo to aj od obsluhujúceho personálu. Inak boli k dispozícii aj prospekty a sprievodný komentár v češtine, nemčine a v angličtine na stole pri vchode. V pivovare sme si dali 3x utopenca, 3xpo dva veľké pivka Oldgotta ( bolo skutočne výborné) a samozrejmä na pamiatku sme si zobrali po jednom Lahváči -třetinka patentní suma sumárum za 600 KČ z toho pivo 450 KČ a utopenci 150 KČ. Myslím, že ceny zodpovedajú centru Prahy a aj cena točeného piva je prijateľná, keď uvážime produkciu. A pil som aj drahšie a s týmto sa nedali ani zrovnať. ....
iné...WC je o poschodie vyššie pekné čisté.... Predajňa je zas o jedno poschodie nižšie... ochotná pani v predajni sa nás hneď ujala previedla nás predajňou. Skutočne bohato zásobená predajňa aj pivovarskými suvenýrmi, ale aj s bohatým výberom českých pív. V obchode si prijdú na svoje aj záujemci o domáce varenie piva.
Čo sa týka vstupného neplatili sme nikde nič mimo útratu v hospode.
Môžem vyjadriť veľkú spokojnosť s príjemným prostredím, s príjemným obsluhujúcim personálom. Určite ak boh dá sa sem vrátim a určite ju doporučím aj ďaľším známym...éto vsjo GOGO
Včerejší zkušenost, (Radim, 06.04.2005 12:48) celé vlákno | reagovat
Personál tvrdil následující:
Prohlídky a obchod fungují úterý-neděle 10-18 hodin. Obchod je přístupný
i bez zaplacení vstupného.
Hospoda je otevřena pondělí-úterý 18-22 hodin.
Jedná se o zkušební provoz do konce dubna. Pak bude vyhodnoceno a případně
upraveno.
Samozřejmě vše je bez záruky, ale stejné informace mi podalo několik
osob včetně jednoho majitele.
Nevím, zda už někde zazněla informace o původu názvu piva Old Gott.
Prý je to složenina z částí jmen majitelů.

Nabízený sortiment mohu uvést se zárukou, o něm jsem se samozřejmě
přesvědčil:
Pivo velké - 50 Kč
Pivo malé - 30 Kč
Lahváč třetinka patentní - 50 Kč
Espresso - 30 Kč
Utopence, zavináč, hermelín - vše do 50 Kč

V obchodě zatím nabízí:
Plzeň a spol., Vyškov, Polička, Broumov, Samson, Pelhřimov, Protivín,
Havl. Brod, Svijany, Klášter, Starobrno, Černá Hora, Strakonice,
Humpolec. Možná i nějaké další, už si ale nevzpomínám. Kromě toho
samozřejmě sklo a mnoho dalšího.
Vysvětlení, (Michal Tomšovský, 06.04.2005 08:51) celé vlákno | reagovat

Také se trochu omlouvám za svůj předešlý příspěvek. Měl jsem více zdůraznit, že pokud chcete jít "jen " na pivo, tj. nezajímá vás muzeum ani obchod (oboje je v hezkých prostorách, ale jinak nic světoborného) přijďte po 18 hodině. V 18.00 se muzeum a obchod zavírají a vstupné se už neplatí.
vstupné, (Jiří Kaňa, 05.04.2005 16:46) celé vlákno | reagovat
S tím vstupným mi to tedy přiznám se uniklo/nedošlo. Všem čtenářům, které jsem článkem nalákal jen na pivo, se tímto omlouvám za své diletantství. Patřičnou informaci jsem do článku doplnil alespoň dodatečně.
Vsutpne, (honza, 05.04.2005 16:17) celé vlákno | reagovat
Je to tak jak pisete. Zaplatite vstupne a budete vpusten jak do muzea, tak do obchodu, tak i do brewpubu, kde si ale za pivo zaplatite. Podle me to neni nejstastnejsi reseni, ale co se da delat. Asi az bude fungovat kabaret, bylo by tezke kontrolovat kam kdo jde, protoze satna je dole. Mozna ale prijdou s jinym resenim.

Byl jsem tam a neochutnal..., (Albert, 05.04.2005 14:29) celé vlákno | reagovat
Dnes jsem kolem poledne chtěl ochutnat jistě chutné pivo z nového minipivovaru U Medvídků, protože jsem neměl mnoho času chtěl jsem právě jenom ochutnat.Nebyl jsem však vpuštěn neboť jsem nechtěl zaplatit vstupné, pravděpodobně, do muzea.Vstupné bylo udajně nutné zaplatit i při návštěvě pivního obchodu.Bez úspěchu jsem zůstal i u provozního, který se dostavil na žádost recepčního.Jde o veřejně přístupný obchod a "lepší pivnici" nebo ne?Rozumné odpovědi a vysvětlující informace jsem se nedočkal, protože "to tak je zavedeno.Proto jsem ani neochutnal.Asi jsem nebyl veřejnost.
Byl jsem tam.., (Michal Tomšovský, 05.04.2005 09:22) celé vlákno | reagovat
..a pivo je vynikající, obsluha srdečná a podařilo se mi pohovořit i s panem sládkem. V pivovaru je na prodej roztomilá třetinková lahvička s porcelánovým uzávěrem obsahující tamní božské pivo za 50 Kč. Jediný problém je pivovárek vůbec najít :(( Kdo by hledal v ulici Na Perštýně, najde jen tradiční pivnici U medvídků s Budvarem (medvídkovské pivo tam nemají !) a sousední stejnojmenný penzion. Samotný pivovárek se nachází v pasáži nalevo od pivnice, kde projdete kolem dosud zavřené letní zahrádky a jakéhosi armyshopu. Až hluboko v pasáži lze na pravé straně objevit neonový nápis "Kabaret U medvídků" a pod ním je průchod k pivovárku (po schodech nahoru, otevřeno od 18 hod.) a k muzeu (po schodech dolů, otevřeno v 10:00-18:00).
obchod je otevřen, (vecernicek, 02.04.2005 23:59) celé vlákno | reagovat
od 1. dubna. Největší ovšem co do sortimentu není. Nejobsáhlejší prodejnou pivovarských suvenýrů a piv stále zůstává Pivní galerie v Holešovicích.
Dům piva u Medvídků je převážně zaměřený na komerční turistiku, jsou tu na rozdíl od Pivní galerie zastoupeny i velké pivovary a většina malých tu zatím chybí.
Co se týče domácího vaření piva jsou tu k dostání mladinové extrakty, slad a sušené svrchní a spodní kvasnice, v dohledné době malá balení chmele, chmelových pelet a chmelového extraktu.
Nejlepším místem pro domácího vařiče ze sladu a chmele je Pivovar U Bulovky v Praze, kde jsou nebo budou k dostání i čerstvé kvasnicové kultury - v několika pro Čechy překvapivých druzích, velká škála sladů a příslušenství.
obchod, (David, 01.04.2005 19:51) celé vlákno | reagovat
Kdy bude otevřen obchod specializovaný na pivo a pivovarské suvenýry, který má být největší v ČR?
V obchodě by si měli přijít na své i zájemci o domácí vaření piva
kniha Postrach výčepu, (večerníček, 30.03.2005 20:00) celé vlákno | reagovat
je skutečně pel mel a to je úmysl, stejně jako Postrach na obálce a Maniak na titulce. Nebudete věřit, ale s Hofíkem jsme se nedohodli jaký název vybereme a tak jsme si dali každý svůj. Logiku v tom nehledejte - střihli jsme si a já vyhrál obálku a Zdenek titulku. Štěstí, že Upír na svůj název rezignoval - to by v tom byl ještě větší hokej.

Opakování obrázku, tak jako některé chyby v textu, na které raději neupozorním, jsou ovšem chybou naší, za což se omlouvám.

Postrach výčepu je lehké populární čtení pro laiky. Jim jsem chtěl otevřít dveře do úžasného světa piva (i sveta piva cz). Proto odlehčená témata jako kapitola Jak chlastají slavní anebo pivní rekordy nebo pivní humor. To aby knihu otevřel gambáčista i jeho manželka a oba poznali, že na světě existují i jiné dobroty. Přesvědčovat přesvědčené je totiž zbytečné. Myslím, že Vašek Upír se svého úkolu zhostil dobře.
Knížka se musí také prodávat, aby vydělala alespoň pár korun na další vydávání Pivního magazínu. To bez bulváru prostě nejde. Pár stovek společných přátel a pivních fandů, kterých si jinak vážím, náklady na časopis nezaplatí. Loni to byl rovný milion korun ztráty.

Adorace alkoholu je v mezích současného vědeckého výzkumu. Alkohol je skutečně lék. O tom, že jeho nadužívání naopak škodí, se v knize píše taky. Vzhledem k zažitým klišé je však třeba stále zdůrazňovat, že pivo je v současnosti zdraví nejprospěšnější komerční nápoj, který při pravidelném pití v doporučené dávce nijak neškodí a významě prospívá. Veškerá data jsou z ověřitelných zdrojů.

S kritikou Jirky tedy v podstatě souhlasím, až na výraz odfláknutá. Platí to pouze pro korektory - Krampola přejmenovali např na Kramola - ještě štěstí že ten chlap už několik let neboxuje. Ale podívejte se na grafiku - co strana to pohlazení a výtvarné dílo - ukažte mi hezčí knížku.
Co se textu týče - můj úvod, závěr a některé kapitoly (ty moje) - to je vrcholné dílo mistra pera. Jenom fakt, že jsem to psal já, mi brání, abych autora po zásluze vyzvedl na literární Olymp.
Ostatně tři dny prodeje znamenaly přes 400 prodaných výtisků a objednávky od několika celostátních distribucí. Tohle je taky kritika.

Vy odborníci a znalci nezoufejte - pro Vás spolu s Pepou Krýslem a dalšími odborníky. dopisuju Ilustrované dějiny piva a s Frantou Richtrem z pivovaru U Bulovky připravujeme Praktickou příručku domácího vařiče piva. To bude teprve maso!
Váš Jarda Večerníček

Old Gott bude stát 50 Kč a příští pondělí 4.4. a úterý 5. 4. bude pivovar výjimečně otevřen pro celou veřejnost. Potom bude součástí prohlídky muzea a bude se platit vstupné, v němž bude ochutnávka. Vzhledem k malé výrobní kapacitě pivovaru nelze bohužel jinak.
cena, (Jiří Kaňa, 29.03.2005 18:12) celé vlákno | reagovat
Mluvilo se o ceně kolem 70 Kč za půllitr. Ale není to oficiální informace, uvidíme, jaká bude skutečnost.
tak za kolik teda bude ?, (PanzerBear, 29.03.2005 13:54) celé vlákno | reagovat
Clanek nas napina jako kalhoty. Za kolik teda bude jeden starej karel gott?
Zavist..., (MISOW, 29.03.2005 11:27) celé vlákno | reagovat
Nam na Slovensku ostava len zavidiet, napriklad v Bratislave nie je ani jeden minipivovar... Fakt nechapem preco... :(
Vyhledávání