úvod
homepage

Komentáře

článku: Rebel se ozval

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

ad p. Bláha, (Tomáš Jelínek, 11.04.2006 17:12) celé vlákno | reagovat
Pane Bláho, o tom, že byl Rebel nazýván "brodský samoser" slyším poprvé. Měl sice jedno léto (tuším že 2003?) problémy s vyrovnanou kvalitou, ale to souviselo s koupí práv na značky Svitavák a Doktor. Pivovar stáčel dovezené svitavské pivo ze zrušeného pivovaru na svých stáčecích linkách a tím nějakým způsobem došlo ke zhoršené kvalitě. Byla to samozřejmě neomluvitelná chyba a myslím si, že Rebel na ní hodně doplatil. Dobře známé agresivní praktiky plzeňského pivovaru v kombinaci s tímto pochybením skutečně znamenalo odvrácení řady hospodských od Rebela. Není to však tak dávno, co bylo havlíčkobrodské pivo oceněno v celosvětové soutěži World beer cup a za poslední dva roky také Rebel posbíral nějakou tu cenu (naposledy v únoru 2006). Dobrý důkaz o kvalitě piva Rebel je však hlavně to, že se k němu řada hostinských a hlavně zákazníků vrací. Pokud zavítáte do nějaké restaurace, kde je na soutoči Rebel, G, a Plzeň, všimněte si, že ti co pijí G. a Plzeň mají za tři až čtyři minuty pivo úplně bez pěny a pokud pijí pomaleji, dopíjejí pouze jakousi obarvenou tekutinu. Naproti tomu pokud si dáte Rebela, pijete skutečné pivo, které má říz, vyváženou chuť a pěna vydrží podstatně déle. Také bych vám doporučil, abyste si zašel na Plzeň do nějaké značkové plzeňské restaurace a potom si ji dal v běžné restauraci nebo hospodě a budete o vyrovnané kvalitě mluvit úplně jinak. Navíc Gambrinus je sice unifikované pivo, ale z řad právě takových "expertů" jako jste vy už jsem mnohokrát slyšel, že pivo je pokaždé jiné. Já osobně dávám přednost kvalitě a dobrému pivu a proto preferuji Rebela, protože je to podle mého názoru jedno z nejlepších českých piv.
Rebel není pivo!, (Josef Bláha, 20.03.2006 07:48) celé vlákno | reagovat
Bohužel až v poslední době se trochu toto pivo dá pít. Není dávno doba, kdy některé várky byly nepoživatelné s přezdívkou " brodský samoser".O klasice nehovořme, vše v tancíh prohnané jen jednou a to nařeďování výsledku vodou a tím "výroba" více druhů piva je rovněž pravda.Prostě lokální pivovar, kterýho pivo může pít jen lokální patriot nebo kamarádi majitele.Točený REBEL zkusíte jen jednou, pak nikdy více. Je to pivo tak proměnlivé kvality, že řada hospod přešla právě ke G a Pilsner.
A do něj, (DVD 88, 13.02.2006 13:52) celé vlákno | reagovat
Tato reklama a je odvážná a možná v mnoha případech i pravdivá
Ale nemohu souhlasit z názory že piva Pivovárů Plzeň jsou všechno europiva
Gambrinus jím sice je a nechápu co na něm pivní tupci vidí ale na druhou stranu jaký Čech nemiluje hořkou chuť Pilsner Urquelu.
Ale celkově fandím těmto pokusům a doufám že se dočkám doby kdy českým hospodám nebude kralovat fádní G ale rozmanitá směsice českých piv
Výborná kvalita, (Tomáš Vojtěch, 30.03.2005 10:02) celé vlákno | reagovat
O víkendu jsem měl možnost ochutnat dvanáctku Rebela a je vynikající. O dění v pivovaru se dlouhodobě zajímám a vím, že se rozhodně nevaří jeden druh piva a metoda HGB se při výrobě nepoužívá! Některé druhy se opravdu vyrábějí s využitím CK tanků (Tudor, Haškův Rebel), ale nosným produktem je dvanáctka Rebel (Originál Premium), která se vyrábí klasickou technologií. Ta tvoří naprostou většinu produkce pivovaru.
Myslím, že pan Nováček psal svou reakci s přespříliš velkým zaujetím a že se ukázal jako správný politik. Opřel se sice o nějaká fakta, ale přidal si opravdu hodně nepravdivých věcí. Rebelu zcela zřejmě nemůže přijít na jméno:-)))
U Rebala lžou, (Jan Nováček, 18.03.2005 10:51) celé vlákno | reagovat
Musím se zasmát tomu co v současné době provádejí v Pivovaru Havlíčkův Brod.Lžou jako naši politici.Dnes vyráběji piva vetšinou technologií CK tanků a to tak,že hlavní kvašení probíhá v CKT a dokvášení v ležáckých tancích.Vaři jeden druh piva a na konci výroby pivo proženou HGB a doředí na příslušný druh.Jejich reklamou oslavovaný Czech Rebel Beer ja vyráběn pouze jednofázově na CKT,jako Tudor. Ptroto nechápu jejich drzost se hlásit k českému pivu,když vyrábí europiva.Technologii dvoufázového kvašení dodržoval jen předešlý sládek u všech piv mimo Haškova Rebelu c.k. a Tudora.
Co je vlastně české pivo ?, (Luboš Vorel, 10.03.2005 16:56) celé vlákno | reagovat
Během krátké doby se již druhý pivovar pustil do obhajoby své výroby piva, jako té správné české. Je však pravdou, že ani Budvar, ani Rebel podle technologie výroby nepoužívají jenom klasickou výrobu. Budvar jak tvrdí, používá své CKT jen na kvašení. Havlíčkův Brod ještě donedávna používal na výrobu piva jen CKT. Po příchodu nového sládka se část piva vaří klasikou. Proto se ptám? Je jak Budvar. tak Rebel opravdu české pivo. Jestli ano tak podle čeho. I podle článků ve světě piva nepoužívá Havlíčkův Brod výhradně a jen českých surovin při vaření.
Dobrý nápad, ale..., (Standa, 09.03.2005 12:52) celé vlákno | reagovat
Ale má to i vady.
Kritika jedné značky upozorňuje jen na jednu oblast republiky. Konzument neznalý věci bude spíše než Kozla za europivo považovat Prazdroj, ten je přeci také z Plzně jako G.
Ještě nešťastnější je nacionalistický tón. "Jiní" si podle sloganu nezaslouží nic jiného než europivo, ale MY JSME ČEŠI !!! Bavoráci, Belgičané, Litevci a další barbaři ať si chlastají ty svoje eurobiery.
Dobrej for, (petr, 09.03.2005 12:30) celé vlákno | reagovat
nezbyva nez Rebelu zatleskat. Pobavilo me to a fandim jim. Bohuzel G-eckare to asi stejne neodradi. Budou si ty sve patoky podporovane masivni kampani chlastat dal. Skoda. A to stim Tudorem? Zase jednou prava ruka nevedela co dela leva noha, to je ale v teto zemi uplne bezne (vivat Standa G!), tak cemu se divime. Takze jeste jednou 1:0 pro Rebela co se "umeleckeho" dojmu tyce. Bohuzel jinak 0:1000 pro G(+SG) :-(
To je skvělý!!!!, (PX, 08.03.2005 14:28) celé vlákno | reagovat
Já tak nesnáším G a celou Plzeňskou akciovku, že toto mě hřeje u srdce, hlavně ten znak, nenápadně podobný G-hnusu! Rebela si hned tento měsíc někde dám!!!!
České pivo, (Chody, 08.03.2005 12:41) celé vlákno | reagovat
Plně podporuji aktivitu brodského pivovaru. Europiva, z nichž vede Gambrihnus mi také dost se.. svou všudepřítomností a lživou reklamou. Na mých stránkách PIVO WEB (http://chody.wz.cz) také otevřeně podporuji střední a malé pivovary. Nenechme zlikvidovat originální chuť poctivého českého ležáku. Podporujme svou konzumací "naše" pivo.
Dobrý počin, (Petr Pavlas, 08.03.2005 11:22) celé vlákno | reagovat
Rebela jsem sice neochutnal ředu let, takže nemohu hovořit o jeho kvalitě. Takováto reklama je však jistě dobrý počin, neb je nutno se bránit a nečekat až europiva ovládnou 100% hospod. A je velmi chvályhodným činem netajit před veřejností způsob výroby: Rebel přiznává, že Tudor je "europivo" (rozumím tomu HGB, tedy pivní střik) a Haškův c.k. Rebel je dokonce JEDNOFÁZOVĚ kvašený !!! To by u G nikdy takto nezveřejnili, naopak se snažíli vždy o klamavou reklamu ! A přiom se G vyrábělo jednofázově téměř 10 tet, nyní je to HGB !!!
Kdo by se měl ozvat jiný než Rebel?, (Tomas, 08.03.2005 09:42) celé vlákno | reagovat
Pivo Rebel je vynikající a je správné, že se brodský pivovar takto pustil do boje proti europivu "G". Plzeňské pivovary také nasazují proti Rebelovi všechny možné zbraně a velmi často se jedná o naprosto neetické postupy. A to že pivovar nabízí europivo TUDOR? Na tom bych nic špatného neviděl, spíše bych to bral jako doplnění nabídky. V produkci pivovaru Havlíčkův Brod je to stejně okrajová záležitost. Jeho hlavním produktem je jedenáctka a dvanáctka Rebel.
Jaký je dnes?, (Roman Holoubek, 08.03.2005 07:23) celé vlákno | reagovat
Mají nového sládka a od kolegy z H.B. jsem slyšel, že se to pozitivně promítlo i na chuti piva :-)
Tak jsem zvědavý - až příště pojedu kolem, musím si pár koštů dopřát.
, (Colega, 08.03.2005 07:12) celé vlákno | reagovat
Logo je to povedený :-)

A Tudora - byť Rebel není zrovna můj šálek kávy, neb se mi vždy zdál chuťově málo výrazný - jsem kdysi měl... od eurobieru bych ho nerozlišil :-(
Vyhledávání