úvod
homepage

Komentáře

článku: Zázvorové "pivo"

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

lžíce, (Jiří Kaňa, 21.02.2006 08:34) celé vlákno | reagovat
Zázvoru jsem dával lžíce a citron až nakonec (před dokvašením).
mám z toho trochu zmatek, (Hana, 21.02.2006 08:19) celé vlákno | reagovat
Prosím, můžete mi někdo poradit, kdy se tam dává ta citronová šťáva? A mají se tam přidávat LŽÍCE nebo LŽIČKY strouhaného zázvoru a cukru - viz rozpor mezi surovinami a postupem. Díky, Hana
Tlak, (Becherman, 06.09.2005 16:11) celé vlákno | reagovat
POZOR VŠICHNI
PET lahve tlak nevydrží, mě už bouchly dvě.
cirón???, (pivinek, 17.04.2005 15:24) celé vlákno | reagovat
opravdu tam patri ta stava ze dvou citronu? v receptu o ni neni ani slovo a nerad bych to mel cely kysely.
re: tlak v lahvi, (Jiří Kaňa, 31.03.2005 17:42) celé vlákno | reagovat
Ginger ale jsem si samozřejmě taky zkusil vyrobit. Tlak v lahvi jsem sice neměřil, ale podle tvrdosti a hlavně počínající deformace PET lahví jsem usoudil, že je potřeba občas upustit a taky jsem to dělal.
Jinak doporučuji méně cukru, podle návodu je to dost sladké. Snad by mohlo pomoci i delší kvašení, než v návodu uváděný týden.
tlak v lahvi, (pepa, 31.03.2005 17:32) celé vlákno | reagovat
v soucasnosti akorat mam davku v PET lahvi /2lit./ a musim dvakrat denne upoustet tlak. Vzdy snizim na cca 3 atm a do vecera je tam zase okolo 7 atm. Nechapu jak nekdo muze nechat lahev bez upousteni a ta vydrzi viz. navod a nebo jsem to spatne pochopil? Kvasim pri normalni pokojove teplote cca 22 st.
pokojová teplota, (, 15.03.2005 08:22) celé vlákno | reagovat
je ale v anglii trochu nižší
teploty, (Jiří Kaňa, 14.03.2005 10:48) celé vlákno | reagovat
Ptal jsem se autora, všechna kvašení nechává probíhat při pokojové teplotě.
teploty?, (Dan, 14.03.2005 00:34) celé vlákno | reagovat
Zajímalo by mne, jakou teplotu má mít cukerný roztok ve druhé fázi a při jaké teplotě má pivo dokvášet ve třetí fázi.
Jinak zajímavý článek
Vyhledávání