Komentáře
článku: Zázvorové "pivo"
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Zobrazit komentáře:
podle vláken
Zázvoru jsem dával lžíce a citron až nakonec (před dokvašením).
Prosím, můžete mi někdo poradit, kdy se tam dává ta citronová šťáva? A mají se tam přidávat LŽÍCE nebo LŽIČKY strouhaného zázvoru a cukru - viz rozpor mezi surovinami a postupem. Díky, Hana
POZOR VŠICHNI
PET lahve tlak nevydrží, mě už bouchly dvě.
PET lahve tlak nevydrží, mě už bouchly dvě.
opravdu tam patri ta stava ze dvou citronu? v receptu o ni neni ani slovo a nerad bych to mel cely kysely.
Ginger ale jsem si samozřejmě taky zkusil vyrobit. Tlak v lahvi jsem sice neměřil, ale podle tvrdosti a hlavně počínající deformace PET lahví jsem usoudil, že je potřeba občas upustit a taky jsem to dělal.
Jinak doporučuji méně cukru, podle návodu je to dost sladké. Snad by mohlo pomoci i delší kvašení, než v návodu uváděný týden.
Jinak doporučuji méně cukru, podle návodu je to dost sladké. Snad by mohlo pomoci i delší kvašení, než v návodu uváděný týden.
v soucasnosti akorat mam davku v PET lahvi /2lit./ a musim dvakrat denne upoustet tlak. Vzdy snizim na cca 3 atm a do vecera je tam zase okolo 7 atm. Nechapu jak nekdo muze nechat lahev bez upousteni a ta vydrzi viz. navod a nebo jsem to spatne pochopil? Kvasim pri normalni pokojove teplote cca 22 st.
je ale v anglii trochu nižší
Ptal jsem se autora, všechna kvašení nechává probíhat při pokojové teplotě.
Zajímalo by mne, jakou teplotu má mít cukerný roztok ve druhé fázi a při jaké teplotě má pivo dokvášet ve třetí fázi.
Jinak zajímavý článek
Jinak zajímavý článek
Vyhledávání