úvod
homepage

Komentáře

článku: Budějovický Budvar posiluje své pozice v Brně

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

kučera, (kristian, 16.07.2005 18:41) celé vlákno | reagovat
Tak to v café 04 ne veveří 65,v centru Brna mají dle mého nazoru nejlepší budvar z Brna za 1.mají pivní potrubí dlouhé jen 1 metr a pravidelně čištěné pivovarem a točí všechy tři druhy prémiového piva jak 12světlou tak 12tmavou a i kroužkový ležák.Jen škoda že pivní odborníci o tom neví..
Re: Fléda II, (Tomáš Semrád, 11.03.2005 09:50) celé vlákno | reagovat
Škoda, mohla to být zajímavá jihočeská dvojka....
Re: Fléda, (Tomáš Semrád, 11.03.2005 09:47) celé vlákno | reagovat
Škoda jen, že si na Flédě nenechali na čepu s Budvarem Strakonického dudáka. Když Flédu otevřeli, měli tady strakonickou dvanáctku filtrovanou a nefiltrovanou (sklepáka, kvasničáka).
Budvar, (Jiří Jobánek, 11.03.2005 07:39) celé vlákno | reagovat
V Brně mají Budvar i na Flédě a myslím, že nejlépe ošetřený v Brně. Sejdete- li dolů do sklepení po prvé straně je vinárna a po levé výčep právě s "B". Mají zde Budvar 12% světlý, 12% tmavý a 12% světlý kroužkovaný. Pivo je zde dobře ošetřené, výčepní je taky fajn a natočí Vám pivo skutečně skvěle!
Ad Besední dům II, (Tomáš Semrád, 10.03.2005 09:27) celé vlákno | reagovat
No vida, tuto Romanem zmíněnou skutečnost, že v Besedňáku se čepoval Budvar v osmdesátých létech nyní registruji poprvé. Já si jen pamatuji až dobu, kdy se zde točil Radegast. Zřejmě on vystřídal právě Budvar. Avšak existence nošovického piva v této provozovně neměla dlouhého trvání. Provozní mně potvrdil, že s Radegastem tady nebyla pražádná spokojenost. Proto byla udělána velmi pozitivní změna a přešlo se na v článku zmíněný Bernard. Dokonce se uvažovalo podle slov provozního o Chodovaru, jako o druhé a pro Brno naprosto nedostupné značce. Tento nápad vznikl na základě faktu, že společnost, která tuto restauraci provozovala, zároveň měla hotel v Plané u Mariánských Lázní a Chodovar velmi dobře znala. Tato skvělá myšlenka ale ztroskotala na tom, že z Chodové Plané do Brna je to pravda trošku z ruky a distribuovat západočeské pivo tak daleko by nemělo, hlavně co se týká nákladů na dopravu, smysl. Bohužel. Takže skvělý Chodovar je možno v Brně zatím ochutnat pouze při Radničních dnech..Bohužel. Ale zpět do současnosti. Opravdu nevím co rozhodlo o výměně humpoleckého piva za Budvar. Humpolečtí se tady velmi zodpovědně starali o to, aby kvalita jejich piva byla na vysoké úrovni a to se jim i dařilo. Musím se podívat jestli nedošlo ke změně majitele provozovny, což by mohl být taky jeden z důvodů. Až budu mít cestu, půjdu určitě zdejší Budvárek odegustovat. Na čepu mají klasiku, tedy dvanáct a deset.
Ad Besední dům, (Roman Holoubek, 10.03.2005 07:16) celé vlákno | reagovat
V Besedňáku se ještě za dob mých studií v Brně v 80-tých letech čepoval Budvar.
Bylo to jedno z velmi mála míst kde byl k mání a byl tam vždy dobře ošetřen. Byla to takové kultovní místo, alespoň pro mne a mé kamarády.
Dva hlavní sály oddělené vestibulem se lišily i svou klientelou - už tehdy zde bylo unikum - jeden sál byl totiž nekuřácký, což v té době bylo ještě míň vidět než dnes.
Otvíračka byla až odpoledne (v poledne sloužil podnik jako závodní stravovna).
A co bylo hlavní - záhy po otevření až do zavíračky bylo totálně plno. Když jsem párkrát zatoužil po vzpomínce z mládí, tak poloprázdný Besedňák ve mne vyvolával jen smutek.
Takže jde jen o návrat do dříve nejznámější "Budvarky" v Brně. Někdy se zajdu zase podívat.
Vyhledávání