Komentáře
článku: Odhalil jsem tajemství pana Karla Kvapila – nejznámějšího příznivce GGGG
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
Ano, muzeme se oprit i do malych, to neni problem, nejsou svate a chybuji stejne jako ostatní – ale me se libi, ze z principu nevari hnus, který vydavaji za tradicni cesko pivo, ze zakladu treba neredi vodou. Myslim, ze je kazdemu jasne, ze v lete, kdyz se nestiha prevladnou vetsinou nizke pudy ekonomicke :-) a něco malo se osuli. Kadopadne se da ale rict, pokud je jista kvalitova rezerva a je z ceho brat, tak se to da snest (treba zkratit nejaky ten den zrani při klasickem 60ti dennim je asi něco jineho, nez kracovat klasicke 10tideni odlezeni). Kazdopadne to co nejmene musí zaznamenat zakaznik, zvlaste ten staly. Takze ja osobne obas nejake chbycky odpustim – male chybicky bych odpustil i velkym.Jako priklad uvadim, dle meho, nedavno zkazenou varku packeho Kumburaku, ten ma vzdy cestne misto v lednici, ale ona lahvova varka prosla nejakou nestandardni upravou, po naliti zasumi jako kofola a pena klesne rychlosti blesku, v pivu se pak nachazi cizi nasladla prichut. U toceneho Kumburaku jsem podobny pokles nezaznamenal, kazdopadne verim, ze další varka uz bude OK. Zkuste treba porovnat Svijanskou 11ku v lete a v zimne – nejen ja vidim velky rozdil – duvod je dle meho jasny – 11ka tvori prevaznou část produkce Svijan a prazaci v Ceskem raji pijou jako o zivot (prazak není oznaceni obyvatele města Prahy) :-) :-) :-), ale to vsechno jsou zcela odpustitelne chybicky, kterych si dle meho vsima kazdy. Kdyz si koupim vzorek me neznameho piva, zkousim ho sehnat i pozdeji a teprve pote vynasim vlastni soud a hodnoceni. Pokud nechutna poprve, je mozne, ze pivovar neco pochybil at uz schvalne nebo ne. Myslim, ze odsuzovani a zdejsi hon na velkovarenske :-), vychazi ze zcela jineho duvodu. Každý pivar dle meho vidi chyby a dokaze to posoudit - nevice pak u toho sveho domaciho pivka.
Vyhledávání