úvod
homepage

Komentáře

článku: Odhalil jsem tajemství pana Karla Kvapila – nejznámějšího příznivce GGGG

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Správně Honzo!, (Zbyněk Holan, 05.04.2007 10:12) celé vlákno | reagovat
Chtěl jsem reagovat, ale ještě nebyl čas, tedy:

cituji "Už to tady proběhlo víckrát - informace o délkách zrání v mini - tu 2 týdny, jinde 3 týdny, někde měsíc. Ale kde je klasická délka 45-50 dnů na dvanáctku?"

reakce: zrání měsíc to je ještě skvělé, těch 14dní však rozhodně ne!

cituji "...zvyšování teplot při hlavním kvašení, používání extraktů, náhražek sladu. Ale i jiné věci, jako třeba míchání starého piva s rozkvašeným mladým pivem, míchání nepovedené (třeba i zkyslé) várky s jiným pivem, šizení na chmelení, nepořádek (nečistota) nejen na varně, ale i ve sklepě"

reakce: něco z těchto praktik může přinést i zajímavé chuti piva, ovšem pro "cechovního" sládka (třeba toho, který dodržuje RG 1516) to musí být "ee"

cituji "prodávání cizího piva (pod svou značkou - nestíhám-li )"

reakce: proč ne, ale přiznat to!!! - Vážení hosté nyní čepujeme pivo z X......y, protože naše pivo bylo vypito a další není ještě uzrálé, tudíž vám ho nemůžeme nabídnout. Děkujeme za pochopení. - takto by to mohlo vypadat.

A teď proč se to děje (to jest problém i těch velkých - ale tam je to snad jasné ne?), protože sládek a majitel (ekonom) jsou rozdílné osoby! Pouze sládek, který je zároveň i majitelem (nebo je majitel pivovaru v pivovarnictví vzdělaná osoba nebo umí pochopit oč jde) si to může dělat po svém - tedy poctivě pivovarsky! Bohužel realita je realita!!! Proto mě opravdu těší, když se nedějí alespoň vyložené pra...ny! (to samozřejmě platí i pro jednotlivce...!).

A co z toho vyplývá? No přeci, že pivo z malého pivovaru, z minipivovaru i od homebrewáře může být hnusné!!!! Nebojte si to přiznat a nechvalte pivo jen proto, že je od nich! I když je to váš kamarád - např. (ale prosím kritizujte s mírou, protože dokud neuvaříte své pivo - nevíte o co jde - jako já!)

P.S. je dost malých pivovarů, od kterých mě některá piva vůbec nechutnají a jeden, od kterého mi pivo nechutná žádné. Prostě má takovou příchuť (silně železitou), kterou zkrátka opravdu nemusím!

Zdravému rozumu zdar!


Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání