úvod
homepage

Komentáře

článku: Ochutnali jsme polský Prazdroj

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
 Zobrazit komentáře: podle času

Prazdroj, (Patrik Godovský, 15.12.2011 10:08) celé vlákno | reagovat
Dobrý den,nedá mi to abych se nepřidal do diskuze.Pracuji v Ruské federaci jako sládek v pivovaru na Sibiři.Zde v městě Surgut je k dostání v obchodech Prazdroj.Je vyráběný licenčně v městě Kaluga,asi 120 km od Moskvy.Profesně jsem měl nutkání ho ochutnat.Musím říct,že chuťově je lepší jako ten v Čechách.
Re: Prazdroj, (Tomáš Hub, 02.08.2013 13:54) celé vlákno | reagovat
Dobrý den
Byl jsem nekolikrát v Rusku ,letos minulý mesíc, ale česká piva vařená v Kaluge jsou katastrofa,sorry.Nemá to ani 4,4 ale jen 4%alc, chutově prázdná ,těžko vaři na 3 rmuty.Tak infuzi, jako všechna zahraniční piva ,z místnich se dá originál 13% ze Samary ze ˇˇZigulovského pivovaru anebo najít,kde vařil český sládek ,ale to je fakt fuška
Už sa to nedá pit, (Jarin, 29.07.2013 16:29) celé vlákno | reagovat
Dnes jsem po dvou letech zkusil opět plzeň, ale fakt se ta močka nedá pit, fuj tajbl.
Stará dobrá chuť piva je pryč., (Pavel, 14.12.2011 14:07) celé vlákno | reagovat
Kdoví jak se Plzeň nyní vyrábí. V honbě za majetkem dokáží firmy podvádět na všem.

Jen takovou perličku. Když jsem v letech 1972-1974 sloužil u PS v Chodové Plané, pozval nás při výročí založení pivovaru výrobní náměstek, abychom mu hráli country. Při pozdějším popíjení dobrého ještě piva nám vysvětlil už tenkrát. Přijede koštér z Plzně a pokud se pivo povedlo, jede cisterna do Plzně a tam se stáčí pod nálepkou Plzeň. Vše jsou přece západočeské pivovary. Už stačí že se pivo začalo vyrábět jinou technologií v jiném tanku. A chuť je pryč.

Dnes už přece majitelům nestačí jen auta, potřebují letadla,tryskáče a za chvilku na měsíc.
zásaditá kvalita Prazdroje, (Stanislav Jakoubek, 04.02.2011 08:48) celé vlákno | reagovat
Už dlouho jsem tento, občas tradovaný nesmysl, neslyšel. Neexistuje nic jako zásadité pivo.
Polský Prazdroj?, (Pepe, 03.02.2011 12:44) celé vlákno | reagovat
Slyšel jsem již v nedávné minulosti,že se Prazdroj vaří licenčně v Polsku (dokonce na netu proběhly i nějaké informace k identifikaci podle čárových kódů). Nevím, zda se v Polsku plní i do sudů, nicméně je pravdou, že mě v Krkonoších t.j. na dohled od Polska v několika restauracich bylo po požití Prazdroje špatně (originál by měl žaludek pohladit a ne způsobit pálení žáhy a plnost). Tak mě v této souvislosti napadá, jak chtějí v Polsku zajistit originální zásaditou kvalitu Prazdroje, která je daná vodou. To tam dováží stovky cisteren vody s Plzně?
Moje uvedené zkušenosti pouze vedly k tomu, že jsem konzumaci mého oblíbeného Prazdroje výrazně omezil a začal jsem se orientovat na tradičně vařená piva malých pivovarů. Myslím, že jako já postupuje celá řada dřívejších fanoušků Prazdroje, pak se ale v Plzni nemohou divit, že jim klesá prodej.
Jako obchodník, který pravidelně navštěvuje Polsko a má s polskými výrobci a obchodníky řadu zkušeností dále musím konstatovat, že bych více důvěřoval kvalitě Prazdroje vyrobeného ve Vietnamu než v Polsku.Je to všechno jako Damoklův meč.
hnus, (robert majtán, 06.04.2010 19:21) celé vlákno | reagovat
Klidně si tu močku bez chuti vařte v columbii nedá se to chlastat jak já dřív miloval plzeň ted je to neskutečná břečka.
NEUVERITELNE, (Jouza, 10.06.2005 08:12) celé vlákno | reagovat
Hmm, tak jako PLzeňák jsem z toho dost zděšenej, protože jsem se to dozvěděl právě teď. Ani si nemyslím, že proto, že si to žádá trh by měl Prazdroj začít vařit i zahranicemi. Právě naopak si měl udržet svoji jedinečnost a na vsadit na to, že Pilsner Urquell bude vždycky originál. Škoda.....tímhle už to bohužel zkazil , leda by tam začl vařit jiné pivo, jinak chápu, že už se to nedá zastavit....
Plzeň na to jen doplatí., (Mirek, 10.03.2005 07:27) celé vlákno | reagovat
Aby se potom plzeňaci v budoucnu nechytali za nos až
budou postupně přicházet o své dlouhodobě vybudované
domínium.Vodu (složení)nikdo nemůže nahradit.
Ať se nám to líbí nebo ne..., (Richard, 03.03.2005 13:57) celé vlákno | reagovat
...Heineken to dělá taky, Guinness taky, prostě je to diktát trhu. Je to věc reklamy. Mně se to taky moc nelíbí, ale je to vývoz důležitého loga.
Pravda, bude to asi jako když jsem si přivezl z CeBITu ze stánku (německé softwarové firmy SAP) CD, kde byla nahrána také Vltava od Smetany. Dirigovala to jakási "chefdirigentin Wilhelmina (momentálně nevím jak dál)". Tam, v Německu, tam bych slzu utrousil. Když jsem to pak dal do mechaniky doma, tak ta naše Vltava od Smetany zněla po Německu, jako pochod, až k smíchu. nebo jako když celou Mou vlast kdysi nahráli Švédové. A takhle to bude i s tím pivem.
Dokážu si taky představit, jak by se všichni kritici, včetně mě, vrhli v zemi se "suchým zákonem", třeba v Utahu nebo v Norsku, nebo v horku, na nabídku heinekenu (třeba z Řecka), stelly (ze Staropramenu), Prazdroje (z Polska), guinnesse (od Norimberka), a jak by si chrochtali...
Ošidné srovnání, (Petrol, 02.03.2005 20:20) celé vlákno | reagovat
Pokud se vzorky lišily výrazně už ve vůni, nemohlo se jednat spíše o tzv. "zelenou nemoc"? Ta je způsobena světlem kratších vlnových délek a vyskytuje se prakticky pouze u piva ze zelených lahví (nebo dokonce téměř vždy u bezbarvých - to se vyskytuje např. ve Francii). Hodnotit či srovnávat pivo ze zelených lahví je proto vždy ošidné, neboť záleží na dávce světla, kterou dané pivo dostalo.
AŤ žije komerce, (Colega, 02.03.2005 19:37) celé vlákno | reagovat
ale ať mně nikdo nenutí to pít
PILSNER, (Petr, 02.03.2005 13:59) celé vlákno | reagovat
Jen na okraj slovo Pilsner se používá pro označení světlého ležáku plzeňského typu a¨ne piva z Plzně.
No a co?, (Pivař, 02.03.2005 09:03) celé vlákno | reagovat
At si ti šmoulové vaří co chtěj a kupuje si to kdo chce. Pivo si vařím sám a jenom se v zaměstnání usmívám chytrákům co každé ráno řeší problém kde mají lepší géčko.
POLSKA "PLZEN"-uz je to tady!!, (Jerry Kay, 02.03.2005 04:43) celé vlákno | reagovat
Timto "koumackym"tahem si pripravili PRAZDROJACI sami na sebe HARAKIRI!!! Doporucuji kompletni znackovou destrukci PLZNE spojenim slov na pixlach South African Brewery: CASTLE-PILSNER [BREWED in LAND of OPPORTUNITY] jinak "IDIOTPLATZ"!
Vyhledávání