úvod
homepage

Komentáře

článku: Velké pivovary vítězí nad poctivým českým ležákem

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

souhlas, (rastakajakwannna, 28.01.2005 20:55) celé vlákno | reagovat
vElmi zajímavé a čtivé! Když mám chuť na pivko, už jen lítám a ochutnávám v různých hospůdkách, kde je nejlepší...Pravda, jeden Radegast vedle druhého ( vyrostl jsem na nem a nenecham si na nej sahnout!:), ale ta kvalita...Jedna nabízí patok za 30, druhá vynikající za 19Kč.. Chuť je jiná den ode dne a nejlepší hospody je nutné vždy do půl roku vyměnit za jiné, protože pak je chuť už jen horší...Proč to všechno je?! Safra, leze mi to na nervy... Třeba Lipník- v celém lipníku jsou značky od "RAdka" přes Krušovice, po Starobrno.. Chuť je vesměs vynikající (člověk by skoro ani neřekl, že to jsou desítky) a to vše do 15Kč.. Špičkové už dlouhou dobu Maestro 0,4l za 17...Balada! Na druhou stranu Rožnov p.R. Tu se nedá pít! Pivo je mdlé, Pilsner drahý a hnusný (na Moravě se mi to teprve zdá všude Pilsner drahý a divný..), Radegast lepší, ale i tak drahý a odflinknutý...20Kč za desítku....Ani náhodou..Ale aspon je tu míra. V Ostravě? Samý Radegast, spíš lepší než horší..Ale za poslední rok šla kvalita dolu a cena nahoru. A to všude! Pivo za třicet?Podmírák a divné?Ne, děkuji.. Ani se nedivim, že se takhle z lidí stávají vinaři:))
Už jsem na to narazil, ale kvalita piva se opravdu mění s regionama. Dám příklad- Zubr z Přerova je skvělý, ale dát si ho v Hranicích, tak to budu pít radši z kaluže...Radegast v Hranicích?:) Celkem mnam a v Prerove-blee... Jak to je mozne? Jsou tohle regionalni pravidla? Hostan...Kolik lidí mi ho zatracovalo...A kdyz jsem si ho dal v Podhardí nad Dyjí, nic jiného už jsem nechtěl! To je poctivé pivečko, originální chuti..Narozdíl od konkurenčních Krušovic aRadegastu v té samé dědině..
Tak jsem vám tu vylil svoje pivní srdičko. Měl jsem to asi trochu uspořádat do čtivější formy, ale nechce se mi myslet. Je to jak to je.
SNAD JEN-APELUJU NA VÝROBCE PIV: DĚLEJTE TO POŘÁDNĚ, AŤ MÁME POŘÁD BÝT NA CO PYŠNÍ, NA BŘEČKY SI ZVYKAT NEBUDEM! A NA SPOTŘEBITELE, MÉ PIVNÍ BRATRY, NECHUTNÁ VÁM? NESTYĎTE SE TO ŘÍCT, TŘEBA TOMU VOLOVI Z HOSPODY SVITNE. (za monokly to ale nestojí...)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání