úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pravda o Gambrinusu, (Pepa, 30.03.2007 11:06) celé vlákno | reagovat
Pane Kvapile,
je mi 47 let, jsem z okolí Plzně a v pivovaru Gambrinus pracují moji příbuzní a známí v technologických profesích. Jako plzeňákovi se mi těžko píšou následující řádky, ale jedná se o toto:
Pivo Gambrinus už není co bývalo, po akvizici Jihoafričany(Sab) a Američany (Muller) se stalo chemickým nápojem, namísto klasického kvašení se do Gambrinusu přidávají katalyzátory pro zrychlení "ležení", místo klasického chmelu obsahuje pouze chmelový koncentrát, ale to je na dlouhé vyprávění. To vše na úkor kvality pro zvýšení obratu.
Chuť Gambrinusu je nevýrazná, mdlá, prostě jako když piju vodu.
NAOPAK si myslím, že původní slávu, originalitu a chuť českého piva zachovávájí pro budoucnost právě malé rodinné pivovary, kterým nejde v 1. řadě o zisk, ale o pivo.
Souhlasím, že Prazdroj je skutečně králem,tam jsou zachovávány stále téměř klasické postupy.
OHLEDNĚ domácího piva - já sám vařím pivo cca 2 roky z koncentrátu - nejdříve JohnBull, Coopers - nakonec jsem zakotvil u pravého českého piva z Výzkumného ústavu pivovarského a sladařského http://www.beerresearch.cz/vupsMLK.htm. Při dodržení postupu a čistoty dostanete pivo daleko kvalitnější, chutnější a levnější než zmiňované rádoby pivo.
Nicméně věřím, že Vám po několika fernetech a tabáku Gambrinus chutná, zkuste ho a ostatní piva zkusit v prostorách, kde není kouř (nic proti kuřákům, ale pivo chce skutečně zkusit bez ostatních rušivých chutí).
Zdraví Pepa
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání