úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Diacetyl, (Pavel Hrabina, 30.03.2007 10:57) celé vlákno | reagovat
technická poznámka pro KK: je to právě Gambrinus, který se vyznačuje vysokým obsahem diacetylu. Nicméně diacetyl se projevuje MÁSLOVÝM aroma. Právě proto se přidává např. do margarinu, který je potom " ... od másla k nerozeznání"
Po zelenině jde cítit úplně jiná látka.
Vámi vychvalovaný říz u Gambrinusu je způsoben sodovkou přidanou při HGB.
Gambrinus patřil k mým nejoblíbenějším pivům, ale v polovině devadesátých let jeho kvalita prudce klesla - chuť i vůně vymizela a zůstal pouze váš říz.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání