úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

CKT a to ostatní, (Tomáš E., 30.03.2007 08:40) celé vlákno | reagovat
No osobně si myslím, že jediný kdo tu pořádně nereaguje na poznámky a dotazy je pan Kvapil. Uznávám, že v té míře diskuzních příspěvků je to těžké, ale vybírá si opravdu pečlivě. Také mne napadlo, že se to zde sice hemží odbornými výrazy, jenže si vlastně vůbec nejsem jist, zda pan Kvapil ví, o čem zde mluví všichni ostatní. CKT, HGB, jaký je rozdíl mezi chmelovým granulátem a extraktem apod. Evidentně se pan Kvapil snaží být vzdělaný, ale vždy až tak trochu po. To znamená, něco zde někdo napíše a už honem běží do slovníku či na internet a hledá, co to skutečně znamená. Na druhou stranu i to vnímám pozitivně a chtě nechtě tak pana Kvapila vzděláváme.
A ještě pane Kvapile o té poctivosti piv z malých a velkých pivovarů. A budu se snažit to říct maximálně zjednodušeně. Je dle Vás lepší čínský chmel nebo český? Je lepší dle Vás skutečný slad či nahrážky typu kukuřičného sirupu? Je lepší pivo vařené na původní stupňovitost a nebo pivo které je uvařené jako 16i až 18i stupňové a pak rozředěné sodovkou na desítku, dvanáctku či další požadovaný produkt? Je lepší pivo které je hotové za 14 dní nebo to které zraje poctivě v ležáckých sklepích měsíc či déle? Vždyť přeci pravý ležák nespěchá... Inu, kde ty časy jsou, kdy se ještě velké pivovary chlubily dobou zrání. Proč už se dnes nechlubí???
Takže pane Kvapile, budu velmi rád, odpovíte-li mi jasně na předešlé odpovědi. A prosím systémem buď a nebo, ne tak nějak oklikou. Pak se možná leccos dozvíme o stavu Vaší mysli. Co myslíte tím poctivým českým pivem. Děkuji.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání