úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Karle Kvapile, proč to děláte?, (Dan, 29.03.2007 23:08) celé vlákno | reagovat
Karle, nemohu jinak, něž přidat svoji poznámku.
Při čtení vašeho článku a příspěvků v diskusi, si stále nedokážu dát jednoznačnou odpověď na otázku "proč to děláte"? Myslím tím vaše odpovědi a jejich styl.
Respektuji to, že někdo může mít odlišný názor a jiné chutě. Někdo pije kávu s cukrem, druhý bez cukru, někdo pije bílé víno, někdo červené a někdo vůbec. Stejně tak někdo může pít pivo a někdo Gambrinus.
Co ale nechápu, jsou vaše odpovědi a reakce na zde uvedené argumenty. Pokud je vám opravdu 33 let a pivo pijete od studentských let, měl by jste mít určitý přehled a rozhled. Mohl by jste být schopen posoudit skutečnou realitu a změny v pivovarnictví velkých pivovarů.
Nebudu se vracet k technologii, ale vy uvádíte že jedině moderní technologie dokáže vyrobit to nejlepší pivo. Opravdu jste se nezamyslel nad tím, že ta technologie byla vytvořena především kvůli maximalizaci zisků? Víte kolik energie se spotřebuje na celý cyklus výroby klasickou technologií a kolik na výrobu v CKT? Víte že lze vyrobit touto moderní technologií "ležák" za pár dnů? Ony totiž moderní technologie umožňují mnohé. Dnes je možné vyrobit malinový jam bez malin a nebo játrovou paštiku bez jater...
Stejně tak lze vyrobit náhražku piva...
Podle toho že do hospody vyrážíte na gambáče proložené fernetky a cigárkem, je vidět že vám jde jen o to se nalemtat a motat.
A nebo to děláte z jiného důvodu? Jste obchodním zástupcem, nebo nějakým agentem PU?
Pivo je totiž také o kultuře a vaše poslední příspěvky moc kulturně nezní. Spíš bych řekl že se snažíte vyprovokovat někoho k ostrým reakcím.
Je zvláštní, že když se někdo dotkne piva G, tak jsou jeho příznivci schopni se okamžitě poprat (to jsem zažil).
Možná jste si nevšimnul, ale vyznavači pravých piv se takhle většinou nechovají. Zůčastnil jsem se několika degustačních akcí malých pivovarů a nikdy jsem nezažil, že by na nich došlo k nějakým konfliktům a přitom se zde točila silná piva, což by mohlo mít za následek něčí "úlet".
Karle, myslíte si o sobě, že by jste byl schopen s kýmkoliv z této diskuze sednout k jednomu stolu a jednomu pivu a třeba věcně si popovídat? A nebo máte jen tu svou pravdu?
Svým příspěvkem jsem vás v žádném případě nechtěl urážet, opakuji že respektuji odlišný názor.
Tak tedy zakončím příspěvek podobně jako vy.
Jdu si dát jedno, naštěstí mám doma pivo Berounský medvěd a taky čtrnáctku z Pivovarského dvoru Chýně, které tak krásně páchne po kvasnicích...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání