úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

chuť národa, (MirEgg, 29.03.2007 15:39) celé vlákno | reagovat
Pánové, nedělejme si iluze. Drtivé většině lidí je naprosto jedno jak pivo chutná. Oni vlastně ani netuší jak má pivo chutnat! Poznal jsem to dvakrát v praxi (tedy víckrát, ale dvakrát to bylo víc než okaté):
- ostravský diskoklub (nebo co to je) Alexandria - Loď. Čepují tam Radegasta, jednoho jsem si dal, ale to co přinesli bylo tragické. Barvou to sice připomínalo pivo, ale smrdělo to už od stolu jakoby v tom někdo vyluhoval špinavý hadr. Chutnalo to bohužel stejně. Zahnojené trubky v nejvyšším stupni rozkladu. Jal jsem se to "pivo" odnésti obsluze, která se velmi divila co to po nich chci, že si nikdo nestěžoval (bylo celkem narváno), čichali k tomu - že prý v pohodě, donutil jsem se je napít - taky v pohodě a jestli nejsem nějaký divný! Nejvíc mě zarazilo, že si nikdo nestěžoval!! (Potom mi nabídli čerstvé pivo, které bylo úplně stejné jako to první...)
- brněnský klub Topaz na Kaunicových kolejích. Kozel 11° sice žádný zázrak (bodejť, po předchozích Svijanech, Strakonicích, Broumově...), ale dalo se to vypít. Dal jsem si 12°, protože jsem myslel, že ještě pořád mají Gambáče (dávám mu čas od času šanci přesvědčit mě ;-) ), ale měli nově "exklusivní" Pilsner Urquell. Pánové, to jsem nezažil. I tohle "pivo" smrdělo a chutnalo tragicky (shodou okolností jsem měl den předtím exces s vyprázdněním žaludku nesprávnou stranou, a ten chuťový vjem byl naprosto identický. A to myslím naprosto vážně, jinak bych sem ty nechutnosti nepsal). A číšnička (ochotná) se dost divila, že vyčepovala celou nově naraženou bečku a nikdo nic neříkal!! Ti lidé pijí za 30 korun humus, ale plácají se po ramenou, jaká je ta Plzeň dneska výborná!!

Takže, já se opravdu nedivím té mlčící většině "znalců piva", které to jejich G (R, S, K...) "chutná". Oni jsou v tom nevinně, mají prostě jen zdegenerované chuťové buňky :-(
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání