zakalené a smrdí po kvasnicích,
(honza, 28.03.2007 17:32)
celé vlákno | reagovat
Dobrý den,
buď mám špatnou chuť, a ta kyselost, trpkost a nepěkný konec, které jsou velmi často dominující v pivu gambrinus, radegast a podobných, vlastně není na škodu, a nebo se pletu v názoru, že by tyto chuťě v pivu neměly co dělat. Nejvíc mě ale zarazilo, že tu píšete, že piva z mikropivovarů jsou velmi často zakalená a smrdí po kvasnicích. Uznávám, že u některých nápojů, by zakalení mohlo být na škodu (například u vína), ale je i spousta nápojů, ke kterým zákal patří, a je naprosto přirozený. Jedním z těchto nápojů je i pivo. Kdybyste aspoň trochu znal technologii výroby piva, bylo by vám jasné, že velké pivovary pivo šidí kvůli co největším ziskům, aby vůbec mohly konkurovat s cenou. Pokud by tyto pivovary neměly reklamu, pokud by nerozdávaly štědré sponzorské dary, pokud by nedávali peníze hospodám, kde je čepují, za pár let by tu nebyly. Mále pivovary jsou kvalitní a čemž svědčí i to, že tu některé jsou skoro i 500 let. Příjdete mi jako člověk, který odsuzuje vše staré, a pokládá za dobré jen to, co je moderní, a navíc svou "pravdu" hájíte velmi agresivně. Pijte si co chcete, hospodám, kde čepují gambrinus se budu i nadále vyhýbat, a když nebude vyhnutí, dám ci čistou vodu, ze které mi aspoň nebude zle.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
buď mám špatnou chuť, a ta kyselost, trpkost a nepěkný konec, které jsou velmi často dominující v pivu gambrinus, radegast a podobných, vlastně není na škodu, a nebo se pletu v názoru, že by tyto chuťě v pivu neměly co dělat. Nejvíc mě ale zarazilo, že tu píšete, že piva z mikropivovarů jsou velmi často zakalená a smrdí po kvasnicích. Uznávám, že u některých nápojů, by zakalení mohlo být na škodu (například u vína), ale je i spousta nápojů, ke kterým zákal patří, a je naprosto přirozený. Jedním z těchto nápojů je i pivo. Kdybyste aspoň trochu znal technologii výroby piva, bylo by vám jasné, že velké pivovary pivo šidí kvůli co největším ziskům, aby vůbec mohly konkurovat s cenou. Pokud by tyto pivovary neměly reklamu, pokud by nerozdávaly štědré sponzorské dary, pokud by nedávali peníze hospodám, kde je čepují, za pár let by tu nebyly. Mále pivovary jsou kvalitní a čemž svědčí i to, že tu některé jsou skoro i 500 let. Příjdete mi jako člověk, který odsuzuje vše staré, a pokládá za dobré jen to, co je moderní, a navíc svou "pravdu" hájíte velmi agresivně. Pijte si co chcete, hospodám, kde čepují gambrinus se budu i nadále vyhýbat, a když nebude vyhnutí, dám ci čistou vodu, ze které mi aspoň nebude zle.