úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

GGGG, (Petr Buriánek, 28.03.2007 12:48) celé vlákno | reagovat
Jestli ono to u nás s Gambrinusem nebude podobně jako třeba s RUMem. Tipoval bych, že min. 95 % u nás vypitého rumu je vyrobeno z bramborového lihu, tresti, kuléru... místo z melasy po zpracování cukrové třtiny. Oficiálně se to již RUM nenazývá, ale nikdo tomu stejně jinak neřekne. Už se mi i párkrát stalo, že když jsem návštěvě nalil Morgana, tak jí moc nechutnal, se slovy něco jako "...takhle RUM nechutná..." (podobnost s hodnocením piva od Richtra:-). Koneckonců důvody proč se používá HGB, zrychlené "zrání" v CK nebo výroba z lihu a tresti místo kvašení z melasy, destilace a zrání v sudech jsou pořád stejné, ušetřit čas a peníze.
Že většina lidí bude pít piva z velkopivovarů, na tom se asi nic nezmění. V tom má pan Karel výhodu, když chce zajít do restaurace na G nemusí moc hledat. Snad budeme mít i my ostatní kam v budoucnu chodit. Pamatuji si asi kolem roku 2000 mojí návštěvu Chebu, kdy jsem cestou z hradu přes náměstí k autu našel asi 30x G, 2x Krušovice a to bylo vše :-( I když, u nás jsem vcelku optimista, ale často jezdím na Slovensko a tam je situace (pro naší menšinu:-) podstatně horší.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání