úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Taky názor, (Tomáš Kroupa, 28.03.2007 10:02) celé vlákno | reagovat
Včera jsem navštívil degustaci v Pivovarském Klubu v Křižíkově ulici a tento článek mě donutil zamyslet se nad tím, proč jsem to udělal. Bylo to proto, že pivní nuda a šeď, kterou protlačují mega pivovary mě nebaví a mám rád změnu, jsem mlsný. A mám radost, že jsem jako jeden z mála měl možnost ochutnat fíkové pivo od pana Rambouska, který byl přítomen, je pro mě pojem a bylo možné si s ním popovídat o výrobě moku, který jsme zároveň popíjeli. To byla třešnička na dortu, jinak jsme ochutnávali pivo značky Herold. Taktéž výtečné pivo. Ujel jsem 120 km kvůli této akci, nelituji toho. Naopak. Se sládkem Gambrinusu bych si neměl o čem popovídat, nečistota piva, řekl bych AntiReinheitsgebot, se kterou se uvedená piva, která panu Kvapilovi nejvíce chutnala, vyrábí, jsou mi známa. Gambrinus nepiji proto, jelikož mě tlačí v žaludku a chuťově je pro mě nezajímavý. To, že Češi dají na kdejakou reklamu a hned si vše běží koupit je všeobecně známo a snadno to lze vypozorovat. Máme doma malý krámek se zdravou výživou a podobným sortimentem, takže vím o čem mluvím (nejenom proto mám také vztah k přírodním nefiltrovaným a pasterem neomráčeným pivům). Je to boj zrovna jako výroba poctivých piv. Boj za dobrou věc. Gambrinus pít nebudu a naštěstí nemusím. Jsem za to rád a děkuji všem, kdo produkují zajímavá piva bohatá na chuť, po kterých člověk nemá pocit, jako by dostal pěstí do žaludku. Každý má právo na svůj názor, toto je můj. To že je na každém kroku podplacený Gambrinus mě mrzí zrovna tak, jako když někdo nehledí na trubky a mé oblíbené pivo nestojí za nic. Díky za názor, pane Kvapile, alespoň máme o čem diskutovat. :-) Pan Richter je profík, který razí cestu propagovat kulturu stravování na úrovni, o jeho výtečném pivu bohatém na chuťové zážitky ani nemluvě. Jeho Jarní speciál, který jsem před pár lety u něj ochutnal (když jsem u něj poprvé byl), mě naprosto šokoval. Nevěděl jsem, že je možné ze sladu, chmele, kvasnic a vody vyprodukovat takové chutě. Jako by člověk pil kvetoucí louku. :-) Věřím, že třináctistupňový světlý speciál s kaštanovým medem, který produkuje pan Rambousek, by Vás pane Kvapile taktéž oslovil. Škoda, že je toto pivo tak těžko dostupné. Nejen pro svou vzácnost je tak oblíbené. Výroba takového skvostu ve velkém prostě není myslitelná. Jen tak dál, pane Rambousku a Vám podobní. :-) Takže tak.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání