úvod
homepage

Komentáře

článku: První příznivec Gambrinusu publikující na světěpiva.cz!

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Jen tak dál!, (Petr Sitař, 28.03.2007 01:51) celé vlákno | reagovat
Rozhodně musím autorovi poděkovat za článek, který nám konečně přinesl názor z druhé strany. A musím poděkovat i za docela bohatou degustaci a snahu objektivně zhodnotit chuť 12 vzorků. A věřím, že vzorky nezkonzumoval celé najednou a v uvedeném pořadí. Jinak bych jeho hodnocení nemohl brát vážně a bylo by mi jasné, že mu poslední Staropramen také chutnal.
S hodnocením některých značek mohu vcelku souhlasit a naopak s hodnocením jných značek naprosto nesouhlasím. Ale to je věc názoru každého z nás. Opravdu nechápu jak mohl autor objevit v Podkováni zeleninu. Jedině snad, že to skladoval nějaký zelinář na sluníčku. A bohužel i to se v dnešní době často stává a bohužel právě ony živější piva z malých pivovarů více trpí. Hodnocení mi vcelku připadalo slušné a objektivní (já sám bych nebyl o moc lepší). Ovšem až na to poslední. Divit se u piva z Bulovky, že je zakalené a je cítit po kvasnicích (pivní kvasnice nikdy nepáchnou!) rozhodně považuji za naprostou neznalost a autor zde odhaluje, že se bude muset ještě vzdělávat.
K posledním autorovým odstavcům mohu dodat jen jedno. Nebuďte zaslepený jen do své značky. Už fakt, že jste ochutnal 12 značek jen proto, aby jste se přesvědčil jak chutnají, svědčí o tom, že s vaší zaslepeností to zas není tak zlé. Choďte po světě, ochutnávejte, porovnávajte a diskutujte právě tak jak jste psal článek. Myslím si, že by jsme si mohli u pivka docela dobře pokecat o tom co nám chutná a nechutná. Já osobně si zrovna vychutnávám zázvorové pivko z minipivovaru Pivovarský dvůr Chýně. Opravdu povedená lahůdka. Ovšem po té, jak jste popsal pivo z Bulovky, vám ho moc nedoporučuji. Nejspíš by jste se po něm pozvracel.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání