SK pivo - letošní postřehy,
(Jiří Kaňa, 04.01.2005 08:52)
celé vlákno | reagovat
Já byl letos během podzimního pobytu v Tatrách (Ždiar) taky zklamán Zlatým Bažantem. Chuť téměř žádná, zato pokrytí hospod téměř dokonalé. Přízvisko "slovenský Gambáč" mě samozřejmě taky napadlo...
Tatran se zdál být nějak na ústupu, jedenáctka (kdysi "Kamzík") už mi nešmakovala jako předloni. Šestnáctka se mi zdála být dobrá.
Docela jsem si pochutnal na Smädném mníchovi. Jinak jsem v místní nabídce lahváčů nezaznamenal žádné zázraky ale ani žádné hrůzy.
Slovenští kolegové nechápavě kroutili hlavou nad mou chválou bratislavského Steinu. Točený v zapadlém bratislavském stánku mi připadal vynikající.
A jako vždycky jsem si cestou zpátky potvrdil, že me nejvíc vyhovuje bytčanský Popper. Dělají i vynikající tmavou šestnáctku "Palatín"
Letos jsem se bohužel nedostal k banskobystrickému Urpínu. Kromě zajímavé chuti mě na něm vždycky fascinovaly údaje z etikety o obsahu alkoholu. Posuďte sami: ležiak výčapný svetlý, 170 kJ/100 ml (tedy jedenáctka), obsah alkoholu min. 3,5%, max. 5,2% obj. Slušný rozptyl!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Tatran se zdál být nějak na ústupu, jedenáctka (kdysi "Kamzík") už mi nešmakovala jako předloni. Šestnáctka se mi zdála být dobrá.
Docela jsem si pochutnal na Smädném mníchovi. Jinak jsem v místní nabídce lahváčů nezaznamenal žádné zázraky ale ani žádné hrůzy.
Slovenští kolegové nechápavě kroutili hlavou nad mou chválou bratislavského Steinu. Točený v zapadlém bratislavském stánku mi připadal vynikající.
A jako vždycky jsem si cestou zpátky potvrdil, že me nejvíc vyhovuje bytčanský Popper. Dělají i vynikající tmavou šestnáctku "Palatín"
Letos jsem se bohužel nedostal k banskobystrickému Urpínu. Kromě zajímavé chuti mě na něm vždycky fascinovaly údaje z etikety o obsahu alkoholu. Posuďte sami: ležiak výčapný svetlý, 170 kJ/100 ml (tedy jedenáctka), obsah alkoholu min. 3,5%, max. 5,2% obj. Slušný rozptyl!