úvod
homepage

Komentáře

článku: Velká degustace českých speciálů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Doplněk upřesnění, (Borowiec, 21.12.2004 20:30) celé vlákno | reagovat
Ulice Národní obrany je Praze 6 a ke zmíněnému obchodu se nejlépe dostanete kolem podstavce bývalé sochy Lenina ( byla odstraněna mimo jiné proto, že obyvatelé přilehlé čtvrti opakovaně vesili na zada sochy batoh, dále kolem polikliniky s uradovnou Ceske sporitelny a prvni do leva. Koupite zde cely sortiment Svijany, Rohozec, Podkovan i Konrada 8 a levne Platany. Ceny jsou tak nízke, že pochopíte, že i z českých speciálů může někdo jiný udělat zlodějnu.
absence, (Jiří Kaňa, 21.12.2004 19:39) celé vlákno | reagovat
Samozřejmě, že zde není VŠECHNO, co má u nás víc než 13%. Určitě to ale nezpůsobila nějaká předpojatost nebo zaujatost. Řekl bych, že v nějaké příští degustaci (rozhodně se nejdnalo o anketu!) se ostravská čtrnáctka určitě objeví.
Potřebný test, (Borowiec, 21.12.2004 19:37) celé vlákno | reagovat
Vzhledem k tomu, že české speciály lze velmi obtížně koupit, má jen málokdo možnost tato piva srovnávat. Takto pojatou degustaci piv velmi vítám včetně hodnocení a kritických připomínek. Možná by bylo dobré pro příště uvést i cenu piva a především o poznámku jestli jde o sezóní výrobek, což je případ piva z pivovaru Pelhřimov ( prodává se od Mikuláše a dále během dalšího roku jej nelze koupit ). Do testu bych uvítal zařazení Svijanské kněžny, ta nese 13 přímo v označení a určitě by dopadla lépe než Baron a v porovníní s některými zahraničními pivy by jistě obstála. Došlo -li by na hlasování, který český speciál považuji z těchto testovaných za nejlepší můj hlas by patřil Jihlavskému Grantu z řejmě nejlepší český Doppelbock, následoval by Porter Pardubice a Svijanská kněžna. Má zkušenost se světlým speciálem Podkováň je jiná co se týče pěnivostí tohoto piva, které kupuji v ulici Národní obrany nedaleko metra Dejvická, s kritikou řízu i dimetylsulfidu souhlasím, ale hořké doznění mi mnohé kompenzuje. Zde jsme u otázky, jaká je vyrovnonost produkce malých českých pivovarů, co lze tolerovat z různých hledisek. Bezpochyby otázka pro profesionály, které konzumenti doplní osobní zkušeností.
A CO OSTRAVAR STRONG????, (Marek Richtár, 21.12.2004 19:23) celé vlákno | reagovat
Pánové to není fér je třeba upřesniti některé věci. nejsou zde všechny speciály domácí produkce. Takový Ostravar Strong hmmm to je opravdová lahůdka mezi speciály všem fajnšmekrům doporučuji a tvůrcům radím příště před anketou je třeba se pořádně rozhlédnout a vyzkoušet z dané kategorie "alles" tedy vše. zdar.
B.B. Stout, (Jiří Kaňa, 21.12.2004 09:42) celé vlákno | reagovat
Není v tomhle případě název piva tak trochu matoucí? Nebo je to opravdu stout?
Kácov, (Michal Tomšovský, 21.12.2004 09:37) celé vlákno | reagovat
Škoda, že se v přehledu neobjevila kácovská tmavá 13°. Včera jsem ji pil U Klokočníka a chutnala mi, i když Březnice je přece jenom lepší.
12
Vyhledávání