úvod
homepage

Komentáře

článku: Velká degustace českých speciálů

Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
12
 Zobrazit komentáře: podle času

Bogan, (Víťa, 24.11.2006 13:15) celé vlákno | reagovat
Chybí mě tady taky Bogan z Nymburka. Je to fakt skvělé pivo, vždy když jedu kolem pivovaru nebo tou oblastí na služební cestě, šupnu jich pár do kufru auta a už se těším, až dojedu a dlouho nepojedu............... :)
Tome, klid..., (Jiří Kaňa, 06.11.2006 08:15) celé vlákno | reagovat
...podle mě se jedná o něčí drobný žertík.
....???, (Tomáš Semrád, 06.11.2006 07:29) celé vlákno | reagovat
Vážený pane, je velká škoda, že jste tak pivně omezen a vymezen.....Ó zapoměl jsem, že Vy jste ten pivař, avšak s malým p....
Gambáč je SUPER, (Karsor, 05.11.2006 18:56) celé vlákno | reagovat
Co to tady pijete za srágory?Každej pivař ví,že nejlepší je Géčko 10.Gambrinus je pivo,zbytek stojí za h.
pivovar Podkováň, (Martin Mráz, 14.06.2006 18:23) celé vlákno | reagovat
ahoj Honzo jsem s pivovaru Podkováň viděli jsme se v Palcátě v Táboře.zdravím a co letos degustace?čtu tady degustaci z roku 2004.
Super prehľad, (Vlado Zvada, 20.10.2005 21:26) celé vlákno | reagovat
Blahoželám Vám k takej pestrej ponuke, žiaľ na Slovensku som ani jedno z týchto pév nevidel a nemal možnosť ochutnať. Napriek tomu, že fandém pivám s nižším obsahom alkoholu, pri najbližšej návšteve Čiech určite niečo vyskúšam.
SVIJANY, (RAINMAN, 03.08.2005 21:44) celé vlákno | reagovat
Tak nevím co jste to pili za pivo, ale svijanský Kníže vůbec není trpký, ale nasládle lahodný, podobně jako ležák strakonického Nektaru. S přehledem nejlepší světlý speciál z tohoto seznamu.
JUBILER, (RAINMAN, 02.08.2005 15:03) celé vlákno | reagovat
Pivovar Vyškov také dělá speciální světlé pivo 16,80 % s obsahem alkoholu 7,5 %. Jedná se o JUBILER, stáčený dvakrát ročně. Výborná chuť bez sebemenšího náznaku vyššího obsahu alkoholu oproti klasickým ležákům. Vožírejte s tím holky, ať jsou pak povolnější.
Pivovar Klášter, (Marcel Mráz, 24.05.2005 10:31) celé vlákno | reagovat
A co 14st. pivo pivovaru Klášter (Mnichovo Hradiště)??
V roce 1998 bylo Sdružením přátel piva oceněno jako nejlepší české vícestupňové pivo :-)
VYNIKAJÍCÍ CHUŤ! Zaslouží si prezentaci na vašich stránkách.
S pozdravem M. Mráz, Praha.
Primátor, (rastakajakwanna, 28.01.2005 21:48) celé vlákno | reagovat
Primátor 24 už moc velká síla..Není příjemně nasládlé chuti, ale dle(nejen) mého názoru je to až přeslazené, čvachtavé pivo... Mám rád černé, natožpak karamelové piva, ale tohle je, si myslím, příliš splácané,silné...

Primátor 21 už je mnohem příjemnější a pitivější:) Hlavně je vyrovnanější, nepřesládlé chuti, i když s tím stále ještě dost bojuje.

Teďka nevím, jestli byl můj favorit ten 21st. nebo Primátor (kolik že je ten nižší?:) ...Říkali jsme mu Zlatohřívák... Naše kolejní potěšení z Kauflandu:)) Jenže poslední půl rok stojí za nic. Z ničeho nic změnil design a zblivajzněl.... PROČ?!!
Baron Zvrhlík, (Petr Pavlas, 15.01.2005 12:49) celé vlákno | reagovat
Docela jsem se těšil na další ročník této patnáctky, o to větší bylo mé zklamání. Souhlasím, že lepší známku než 8 nelze udělit. Je to první případ mého setkání se speciálem na hranici pitelnosti (bohatě mi stačilo malé pivo), dosud jsem si myslel, že speciál snad ani nelze uvařit špatný - a ejhle !
Moje mínění o Svijanech se stále zhoršuje, jsem už asi nabažený té arabské gumy E 414 !!! Navíc její použití před zákazníkem utajují, na etiketě lahváče o ní není ani zmínka ! Zdá se, že jediné dobré svijanské pivo je jenom Kvasničák. Ten jediný je bez arabské gumy (zřejmě ji přidávají až při filtraci) !
Zase chybí Nymburk, aneb Bogan 13%, (Pivař-sběratel, 04.01.2005 05:16) celé vlákno | reagovat
To nevím Rohozec, Svijany, Podkováň, Kutná Hora -celý region a Bogan 13% z Nymburka Vám chybí. Jestliže 11% Postřižinské černé je dnes nejlepší v ČR a tedy i na světě, pak 13% Bogan je dle mého ohodnocení 1*. Škoda že Bogan nebyl v gedustaci...
Dobry napad, (Ivo, 03.01.2005 21:49) celé vlákno | reagovat
Toto, ať částečné srovnání je super. Je ale špatné že velké markety mají jem Gambrinus, Urquell a Klasika.Fuj! Spousta těch malých pivovarů by zasloužila podporu, naší i státu. Například Herold vaří takovou báseň a není nikde k dostání!!!!
Eggenberg vánoční speciál, (Borowiec, 23.12.2004 14:37) celé vlákno | reagovat
Prodavají v Bille na Chodově baleno po osmi kusech, mají tam i Novou Paku ale v PET lahvích ( Vladštejn, Brouček ) dále Regent, ceny lidové
Český Brod, (Standa, 22.12.2004 20:18) celé vlákno | reagovat
V Českém Brodě - Liblicích jsem nakupoval pivo ve velkoobchodu NÁPOJE MAREK, prodej "po kusech" jsem tam ale nezaregistroval. Sortiment byl široký ( JI, Hlinsko, HB, NA, Regent, Platan, KH, Samson, Podkováň, Svijany, NB, Bernard), většinu piv bylo ale třeba předem objednat.
Telefon do velkoobchodu je 321 622 006.
Obchody, (Michal Tomšovský, 22.12.2004 17:30) celé vlákno | reagovat
Přehled obchodů s méně obvyklým pivem je dobrý nápad. Já osobně (v Praze) kromě Pivní galerie, kde jsou poněkud vyšší ceny, žádný specializovaný obchod neznám. Slyšel jsem ale o nějakém velko- i maloobchodu s pivnimi dobrotami v Českém Brodě. Nemáte náhodou někdo bližší informace o tomto podniku?
Vánoční Šerák speciál, (Tomáš Semrád, 22.12.2004 15:02) celé vlákno | reagovat
Dovoluji si upozornit na další speciálek. Právě jsem se vrátil z Hanušovic a vezu polotmavý vánoční Šerák speciál s obsahem alkoholu 6%. Přímo z pivovarské prodejny. Jedná se o 13 a je uvařena pouze v limitovaném množství. Na zdraví.
Velkoobchod, (Borowiec, 22.12.2004 10:15) celé vlákno | reagovat
Protože zdejší web čtou i zastupci svazu, ktere zastupuji pivovary, rad bych se zeptal především středních a malých pivovarů, proč u Prahy, Brna nebo dalších měst neprovozují alespoň jeden velkoobchod pro všechny byť konkurenční značky, které nelze sehnat v hypermarketech. Samozřejmě by se hodila i reprezentační prodejna opět pro všechny obtížně dostupné značky a především speciály s tím, že by držela běžné ceny kolem deseti korun a nechtěla za jednu lahev dvacet až pětadvacet korun. Kouzlo českých speciálů totiž tkví i v jejich nízké ceně. Osobně si myslím, že oba typy prodeje by prosperovaly a pivovar by ještě ušetřil na zavážení. V Rakousku nebo Německu jsou takovéto velkoobchody s širokou nabídkou na okraji města běžné samozřejmě včetně dalších nápojů.
Prehled obchodu, kde se daji sehnat piva z malych pivovaru, (Ľuboš Lehotský, 22.12.2004 09:51) celé vlákno | reagovat
Honzo s tým prehľadom obchodov je to skvelý nápad. Len dúfam, že to nebude obmedzené iba na Prahu :-)) Takéto špeciály sa ťažko zháňajú. Ináč z uvedených pív sa dá zohnať v SR iba Kvasar 14° a okrem toho Black Hill obidva z Černé Hory a ešte Bernard OX 14%.
Kompletnost vzorku a obchody s pivem z malych pivovaru, (Honza, 22.12.2004 07:11) celé vlákno | reagovat
Samozrejme si uvedomuji, ze nikdy nemuze byt nic stoprocentni. Ani jak OStravar, ktereho jsme degustovali v lete, ale vzhledem k casovemu odstupu jsme ho nezaradili, tak se nedostalo na Chodovar, Opata, Primator 21, i kdyz je bezne k dostani, Kacovskou 13, protoze neni k mani v lahvi, vsechny restauracni minipivovary, namatkou Dobrany...

Snazili jsme se toho sehnat co nejvic. Pokud by se ale nekomu chtelo, a sepsal by clanek na piva, ktera se v prehledu neobjevila, budeme jen radi.

Dalsi vec je, ze pripravujeme prehled obchodu, kde se daji sehnat piva z malych pivovaru, tak jak to zde treba popsal Pvel Borowiec. Pokud o nejakem vite, ktery stoji za zminku, dejte nam prosim vedet na redakce@svetpiva.cz

diky

Honza
12
Vyhledávání