Nemohu se stále ubránit dojmu, že mnohé názory - včetně tohoto článku - jsou mírně řečeno odtržené od reality.
Srovnání piva a vína - tak jak ho použil při letošní návštěvě Micahel Jackson - jako konkurenčních nápojů se jistě nabízí, platí to však pro západní Evropu, ne pro Českou republiku. Když si srovnáte historické a kluturní pozadí piva a vína v ČR, jeho vnímání po generace, nemůžeme si myslet, že změna nastane během několika let. Musíme být smířeni, že dlouhou dobu bude víno oproti pivu "exklusivní pití". To však neznamená, že se nemá pracovat na změně tohoto vnímání.
Za druhé: Myslet si, že Český svaz pivovarů bude do podmínek pro značku "České pivo" tlačit např. minimální dobu ležení, je nesmyslné. Svaz pivovarů na tom nebude mít zájem, když jej nebudou mít jeho (největší) členové. Tuto iniciativu by měla tlačit jiná skupina, např. Svaz malých nezávislých pivovarů. Jenže jaká je jejich síla?
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Srovnání piva a vína - tak jak ho použil při letošní návštěvě Micahel Jackson - jako konkurenčních nápojů se jistě nabízí, platí to však pro západní Evropu, ne pro Českou republiku. Když si srovnáte historické a kluturní pozadí piva a vína v ČR, jeho vnímání po generace, nemůžeme si myslet, že změna nastane během několika let. Musíme být smířeni, že dlouhou dobu bude víno oproti pivu "exklusivní pití". To však neznamená, že se nemá pracovat na změně tohoto vnímání.
Za druhé: Myslet si, že Český svaz pivovarů bude do podmínek pro značku "České pivo" tlačit např. minimální dobu ležení, je nesmyslné. Svaz pivovarů na tom nebude mít zájem, když jej nebudou mít jeho (největší) členové. Tuto iniciativu by měla tlačit jiná skupina, např. Svaz malých nezávislých pivovarů. Jenže jaká je jejich síla?