Komentáře
článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? XXXX
Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času
pivo z pivovaru má dostatečný obsah CO2, takže je skutečně není třeba dosycovat. Jenže pokud v hospodě mají jako tlačný plyn CO2, tak může dojít k tomu, že po 2 pivech budete nafouklí jak žába. problém nastává v hospodě, když ve sklepě kolísá teplota a nezkušená obsluha má pořád nastavený stejný tlak CO2 v tlakové bombě. S rostoucí teplotou při konstantním tlaku totiž klesá rozpustnost CO2 v pivu. Proto se stává, že některé hospody nechtěně přidávají více CO2 během jeho čepování. Další nešvar je když v létě přivezou po našich kvalitních cestách sudy na autě a shodí je někde 2 m dolů do sklepa. Veškerý navázaný CO2 se z piva v tu ránu uvolní a je zapotřebí aspoň 1-2 dny nechat sud uležet v chladu jinak je pivo rozbité.
Vyhledávání