Co se tyce nasycenosti piva dalo by se vypravet dlouho, budu ale strucny.
odpoved na otazku - A jak lze nezpochybnitelně prokázat, že pivo bylo dosyceno uměle ? - nelze - alespon pokud je mi v ramci meho prehledu o analytickych metodach znamo - ukazatelem muze (zduraznuji muze - neni to pravidlem!!) byt vzhled a charakter peny, charakter rizu, vzhled bublinek prochazejicich ve sklenici pivem a nektere dalsi atributy.
Co se tyce vycepnich plati opet zlata pravda SLADEK PIVO VARI, HOSPODSKY HO DELA - tudiz do urcite miry samozrejme i zpusob cepovani a uchovavani piva ovlivnuje kvalitu rizu. Pivo vsak musi byt jiz z pivovaru nasyceno CO2 - obecne lze rici, ze pivo z pivovaru (at v lahvich, plechovkach nebo sudech) obsahuje zhruba 0,5% CO2 (3,5 - 5 g/l)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
odpoved na otazku - A jak lze nezpochybnitelně prokázat, že pivo bylo dosyceno uměle ? - nelze - alespon pokud je mi v ramci meho prehledu o analytickych metodach znamo - ukazatelem muze (zduraznuji muze - neni to pravidlem!!) byt vzhled a charakter peny, charakter rizu, vzhled bublinek prochazejicich ve sklenici pivem a nektere dalsi atributy.
Co se tyce vycepnich plati opet zlata pravda SLADEK PIVO VARI, HOSPODSKY HO DELA - tudiz do urcite miry samozrejme i zpusob cepovani a uchovavani piva ovlivnuje kvalitu rizu. Pivo vsak musi byt jiz z pivovaru nasyceno CO2 - obecne lze rici, ze pivo z pivovaru (at v lahvich, plechovkach nebo sudech) obsahuje zhruba 0,5% CO2 (3,5 - 5 g/l)