úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? XXXX

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

nasycenost piva, (Ondra Koucky, 06.12.2004 12:56) celé vlákno | reagovat
Co se tyce nasycenosti piva dalo by se vypravet dlouho, budu ale strucny.
odpoved na otazku - A jak lze nezpochybnitelně prokázat, že pivo bylo dosyceno uměle ? - nelze - alespon pokud je mi v ramci meho prehledu o analytickych metodach znamo - ukazatelem muze (zduraznuji muze - neni to pravidlem!!) byt vzhled a charakter peny, charakter rizu, vzhled bublinek prochazejicich ve sklenici pivem a nektere dalsi atributy.
Co se tyce vycepnich plati opet zlata pravda SLADEK PIVO VARI, HOSPODSKY HO DELA - tudiz do urcite miry samozrejme i zpusob cepovani a uchovavani piva ovlivnuje kvalitu rizu. Pivo vsak musi byt jiz z pivovaru nasyceno CO2 - obecne lze rici, ze pivo z pivovaru (at v lahvich, plechovkach nebo sudech) obsahuje zhruba 0,5% CO2 (3,5 - 5 g/l)
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání