úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? XXXX

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Pěkná polemika pana Sitaře, (Sládek CZ, 04.12.2004 03:53) celé vlákno | reagovat
a velmi zajímavá diskuse následující a článkem.
Co dodat? Snad jen ujištění, že i v CKT lze vyrobit kvalitní pivo, o tom nelze příliš pochybovat. Musí k tomu být ovšem vůle dodržet tradiční, studeně vedené kvašení a potom nechat pivo řádně uležet. To je ovšem největší kámen úrazu, protože když většina dnešních majitelů, representovaných různými typy a týpky manažerů či ekonomů, vidí pivo zrající či kvasící v tanku, vidí v něm pouze "mrtvé peníze", které zrovna nic nenesou. Světový trend a sen nadnárodních gigantů (možná lépe jejich investorů) je mít plnič lahví hned vedle kotle na varně. Bohužel se najde spousta velmi ochotných, kteří jsou schopni se takovým nesmyslem vážně zabývat a investovat do toho nemalé částky (místo aby za ně třeba přidali trochu lepšího chmele či slad namísto kukuřice).
Závěrem bych přidal jednu ze života. Když před pár lety koupili Plzeň SAB, zeptal se kterýsi jejich representant (typ či týpek) jednoho mého kolegy jestli ví, co SAB produkuje. Kolega odvětil že tedy asi pivo, slad či nealko, ale ke svému překvapní mu bylo týpkem sděleno:"ZISK, mladý muži, ZISK".
Zatím nevím, jak z toho ven, ale až to zjistím, dám vám vedět.
"Dej Bůh štěstí!"
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání