úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? XXXX

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Odborná debata vs laik, (Scorpio, 03.12.2004 07:20) celé vlákno | reagovat
Nejsem specialistou na proces vaření piva, nicméně jako konzument a řekl bych labužník v konzumaci piv musím také přihodit polínko do ohně. Jirka napsal, že chuťová specifika jednotlivých piv zůstává různá s tím se dá souhlasit. Nicméně rozdíl v chuti piv z velkých pivovarů a malých pivovarů je neuvěřitelně veliký. Gambrinus 10, 12 je pivo pro balonkáře a to samé jsou Krušovice 10 nafukují naprosto spolehlivě. Pokud si dáte Konráda 12, Poličku, Kácov nebo třeba Podkováň tohle se vám nestane a chuťový požitek je naprosto jinde - prostě cítíte plnou chuť. Malé pivovary jsou podle mých zkušenosti mnohem snadněji definovatelní a drží si svou chuťovou identitu a to jen potvrzují jejich speciály.
Takže pokud jako laik a český pivař vezmu hodnocení CAMRA, které šlo zejména proti nadnárodním gigantům, kde jejich piva ztrácejí identické vlastnosti českého piva, tak se nedá nic jen souhlasit!! Vivat malým pivovarům a vůbec "českým" pivovarům.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání