Moderní technologie určitě dovoluje vyrobit kvalitnější piva než klasická technologie. Teda co se týče mikrobiologické kontaminace a minimální oxidace piva. Ale také si myslim, že moderní technologie dovoluje daleko více šidit proces vaření piva. A pokud se díky ní pivo sytí uměle CO2, chuť piva se díky rychle unikajícímu CO2 odsouvá do pozadí. A když se to přežene přestane existovat úplně. A jako laický konzument piva, mám takové zkušenosti.
Přiznávám, že pocit po požití Gambrinusu nelze nazvat neutrálním. Spíše nadnášející ve smyslu nafukující.
Porovnání rozdílu mezi kvalitním pivem a průměrným pivem k rozdílu mezi máslem a ramou je opravdu nadnesený a také doufám, že tak daleko to nedojde. Šlo mi spíše o to nějak nastartovat poznámku k výchově nové generace, aby to nevyznělo, že chci z „dětí“ dělat alkoholiky.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Moderní technologie určitě dovoluje vyrobit kvalitnější piva než klasická technologie. Teda co se týče mikrobiologické kontaminace a minimální oxidace piva. Ale také si myslim, že moderní technologie dovoluje daleko více šidit proces vaření piva. A pokud se díky ní pivo sytí uměle CO2, chuť piva se díky rychle unikajícímu CO2 odsouvá do pozadí. A když se to přežene přestane existovat úplně. A jako laický konzument piva, mám takové zkušenosti.
Přiznávám, že pocit po požití Gambrinusu nelze nazvat neutrálním. Spíše nadnášející ve smyslu nafukující.
Porovnání rozdílu mezi kvalitním pivem a průměrným pivem k rozdílu mezi máslem a ramou je opravdu nadnesený a také doufám, že tak daleko to nedojde. Šlo mi spíše o to nějak nastartovat poznámku k výchově nové generace, aby to nevyznělo, že chci z „dětí“ dělat alkoholiky.