úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? XXXX

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

neutrální piva, (jirka, 02.12.2004 07:24) celé vlákno | reagovat
moderní technologie umožňuje vyrobit kvalitnější a tím i lépe chutnající pivo než klasická technologie (např. zanedbatelná mikrobiologická kontaminace, minimální oxidace piva).Že je to rychlejší proces souvisí s něčím úplně jiným než s ekonomikou i když i ta je velice důležitá. Zatímco v malém tanku se pivo nasytí oxidem uhličitým až za několik týdnů v CKT tancích je to díky velkému hydrostatickému tlaku již za pár dní. Co se týče sjednocování chuti (neutrální pivo), holý nesmysl. Každý pivovar má přece odlišnou vodu, různé rmutovací postupy, různé chmelení, různé teploty při kvašení, různou stupňovitost mladiny atd. Kdyby se udělala anonymní degustaci tradičních piv (10% a 12 %) z CKT s různou dobou ležení zjistili by jste, že je zde nepostřehnutelný rozdíl. Větší rozdíly se začínají objevovat až u speciálních piv, které ovšem i v CKT musejí zrát delší dobu.
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání