úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Europivo, (Ondra Koucky, 06.12.2004 13:59) celé vlákno | reagovat
orezane kolule si u piva moc predstavit nedouvedu - snad jen u piva Sedm kuli. Jinak co se tyce eurobeeru, tak se jedna o piva velmi hluboce prokvasena, s minimalnim zbytkovym extraktem, velice nizkou barvou a slabou horkosti. Piva jmenovana - Starobrno, Gambrinus, Zlatopramen jsou piva, ktera svymi analytickymi parametry nesplnuji ani v jednom z techto hledisek parametry eurobeeru (aniz bych se zastaval kterehokoli z nich). Priklad: horkost techto piv se muze pohybovat nekde kolem 25-30 (mozna i vice) j. horkosti, eurobeery maji casto kolem 15-18 j. EBC. Barva techto piv se rovnez pohybuje min. 3 j. EBC nad europivy (europiva 5-7 j.). Nemluve o stupni prokvaseni.
Stale cekam na logicky argument proc jsou tato piva podle p. Brusky europivy...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání