úvod
homepage

Komentáře

článku: Kam kráčíš, české pivovarnictví? II.

 Zobrazit všechny komentáře: podle vláken, podle času

Nepřehlédněte !!!, (Petrol, 01.12.2004 13:50) celé vlákno | reagovat
"Celý proces vaření piva, nejenom zrání, pro takzvané ležáky činil pouze 21 dnů. Právě to je budoucnost českých piv, pokud si světové pivovary prosadí svou."
Toto je skutečně vážné varování ! Naše předpisy totiž nestanovují pro LEŽÁK žádnou, ani minimální dobu zrání-ležení ! Je stanoveno pouze procento původního extraktu (min.11%) a minimální stupeň prokvašení. Podle našich předpisů lze tedy za "ležák" označit pivo, které prokvasilo JEDNOSTUPŇOVĚ (hlavní kvašení a následné DOSYCENÍ oxidem uhličitým) !!!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Vyhledávání