"Celý proces vaření piva, nejenom zrání, pro takzvané ležáky činil pouze 21 dnů. Právě to je budoucnost českých piv, pokud si světové pivovary prosadí svou."
Toto je skutečně vážné varování ! Naše předpisy totiž nestanovují pro LEŽÁK žádnou, ani minimální dobu zrání-ležení ! Je stanoveno pouze procento původního extraktu (min.11%) a minimální stupeň prokvašení. Podle našich předpisů lze tedy za "ležák" označit pivo, které prokvasilo JEDNOSTUPŇOVĚ (hlavní kvašení a následné DOSYCENÍ oxidem uhličitým) !!!
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
Toto je skutečně vážné varování ! Naše předpisy totiž nestanovují pro LEŽÁK žádnou, ani minimální dobu zrání-ležení ! Je stanoveno pouze procento původního extraktu (min.11%) a minimální stupeň prokvašení. Podle našich předpisů lze tedy za "ležák" označit pivo, které prokvasilo JEDNOSTUPŇOVĚ (hlavní kvašení a následné DOSYCENÍ oxidem uhličitým) !!!