Rovnez se priklanim k nazoru Jirky Kani - neverim, ze by jakekoli pivo u nas prodavane melo za nasledek takove zdravotni problemy. Jednoduchy dukaz? - takoveho piva by se za lonsky rok nevypilo pres 570tis hl.
O prubehu souteze lze psat nekolik stranek ale budu strucny. Vsechna piva se degustuji anonymne - nikdo z degustatoru nevi co prave pije a nedozvi se to ani zpetne, takze neni mozne, aby nekdo z ucastniku vedome nadrzoval te ci one znacce. Co se tyce hodnoceni, tak kazdy degustator vyplnuje degustacni protokol, ktery musi i vlastnorucne podepsat, aby byl tento protokol zarazen do vysledku. Na cely prubeh souteze dohlizi statni notar.
Mozne rozdily mezi nazory degustacni komise a beznym spotrebitelem v hospode mohou byt zpusobeny faktorem nazyvanym "pitelnost" - ta se poradne projevi az pri vypiti vetsiho mnozstvi piva, coz vzhledem k mnozstvi vzorku, kteremu jsou degustatori vystaveni, neni mozne realizovat. Degustatori proto posuzuji predevsim vzhled piva, charakter a intenzitu vune, charakter jednotlivych slozek chuti a jeji celkovou vyrovnanost.
Co se tyce vyberu degustatoru, tak komise je slozena ze zastupcu prihlasenych pivovaru, tedy malych i velkych a dale pak dalsich organizaci pr. VSCHT, SPSPT (jak jiz uvedl Honza)
- je jednoduche napsat "giganti si to zaplatili" ci "je fascinujici co se da za penize poridit" pokud ovsem neznate souvislosti...
Přidávat komentáře mohou pouze přihlášení uživatelé
O prubehu souteze lze psat nekolik stranek ale budu strucny. Vsechna piva se degustuji anonymne - nikdo z degustatoru nevi co prave pije a nedozvi se to ani zpetne, takze neni mozne, aby nekdo z ucastniku vedome nadrzoval te ci one znacce. Co se tyce hodnoceni, tak kazdy degustator vyplnuje degustacni protokol, ktery musi i vlastnorucne podepsat, aby byl tento protokol zarazen do vysledku. Na cely prubeh souteze dohlizi statni notar.
Mozne rozdily mezi nazory degustacni komise a beznym spotrebitelem v hospode mohou byt zpusobeny faktorem nazyvanym "pitelnost" - ta se poradne projevi az pri vypiti vetsiho mnozstvi piva, coz vzhledem k mnozstvi vzorku, kteremu jsou degustatori vystaveni, neni mozne realizovat. Degustatori proto posuzuji predevsim vzhled piva, charakter a intenzitu vune, charakter jednotlivych slozek chuti a jeji celkovou vyrovnanost.
Co se tyce vyberu degustatoru, tak komise je slozena ze zastupcu prihlasenych pivovaru, tedy malych i velkych a dale pak dalsich organizaci pr. VSCHT, SPSPT (jak jiz uvedl Honza)
- je jednoduche napsat "giganti si to zaplatili" ci "je fascinujici co se da za penize poridit" pokud ovsem neznate souvislosti...